Cei doi directori din Cluj arestati in cazul "Mita la BAC" ar putea fi dati afara din invatamant. Intre timp au fost suspendati


Directorii scolilor "Alexandru Borza" si "Edmond Nicolau" din Cluj arestati in cazul "Mita la BAC" risca sa fie dati afara din invatamant, daca vor fi gasiti vinovati. Ioan Rus si Ioan Vaidahazan sunt acuzati ca au primit 15.000 de euro pentru a xeroxa 42 de lucrari.

Conducerea Inspectoratului Scolar Cluj a declansat o ancheta in paralel cu cea efectuata de procurorii DNA Cluj si, pana la finalizare, i-a suspendat din functii pe cei doi.

Ioan Rus, director al Grupului Scolar "Alexandru Borza" si Ioan Vaidahazan, director adjunct al Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau" au fost retinuti marti pe 24 de ore, iar miercuri judecatorii de la Tribunalul Cluj au emis pe numele lor mandate de arestare pe 29 de zile, respectiv pe 20 de zile.

Potrivit procurorilor DNA  Cluj in luna iunie, Ioan Rus a pretins "de la mai multi candidati  si de la parintii acestora sume cuprinse intre 1.000 si 1.300 euro, totalizand 14.100 euro, din care a primit efectiv suma de 10.600 euro, promitand ca, in schimbul acestei sume, va interveni pe langa membrii Comisiei de bacalaureat  din cadrul Centrului de examen Grup scolar "Alexandru Borza" din Cluj Napoca, in vederea asigurarii promovarii in mod fraudulos a probei de limba si literatura romana".

Ioan Vaidahazan, membru in Comisia de bacalaureat si director adjunct la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" din Cluj-Napoca, a pretins si primit de la un candidat suma de 400 euro pentru a-l ajuta sa promoveze probele scrise la examenul de bacalaureat.

Cei doi sunt acuzati ca au primit banii pentru a multiplica la un xerox color cele 42 de lucrari si pentru a le distruge pe cele completate in timpul examenului la Limba si Literatura Romana. 

Comentarii Facebook