Ceața nu mai face mari probleme pe Aeroportul din Cluj. Primele aeronave au ”testat” deja noul sistem ILS


Aeronavele care aterizează sau decolează de pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca nu mai au mari probleme din cauza ceții.

Odată cu inaugurarea noului sistem ILS, avioanele pot ateriza având o vizibilitate de până la 300 de metri.

O realizare foarte importantă este îmbunătățirea condițiilor de aterizare. Din 13 noiembrie facilitățile categoriei a doua sunt în operare, astfel că s-a redus vizibilitatea necesară pentru aterizare, de la 500 la 300 de metri”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Primele aeronave au avut ocazia de a ”testa” deja noul sistem de aterizare nopțile trecute, când ceața a fost foarte densă în Cluj.

Nopțile trecute am avut primele aeronave, de la Wizz Air, care au aterizat pe o vizibilitate de 375 de metri. De asemenea, având în vedere noile îmbunătățiri, au aterizat și alte aeronave care nu au putut ateriza pe alte aeroporturi”, a mai spus directorul aeroportului.

Totuși, acesta a precizat că neplăcerile cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile nu pot fi eliminate complet, ci doar atenuate.

Această facilitate atenueză, nu elimină total neplăcerile cauzate de ceață, pentru că pe niciun aeroport din lume nu se pot înlătura total. Vizibilitatea minimă este de 150 de metri, adică pe categoria a treia, pe care o să o avem odată cu finalizarea pistei de 3.500 de metri”, a punctat David Ciceo.

Comentarii Facebook