Cea mai nouă metodă prin care escrocii te lasă fără bani! Vezi de ce trebuie sa te ferești


Inventivitatea escrocilor este din ce în ce mai mare, iar acum, o nouă ”schemă” prin care oamenii sunt înșelați a fost identitifacă. Aceasta a fost denumită “poliţiştii şi banii falşi”.

Pentru a-şi atinge scopurile, infractorii se perfecţionează permanent! Aceştia au găsit o nouă metodă de a lăsa victimele fără bani. Una dintre cele mai noi metode de înşelăciune care face victime în ţară este cea denumită “poliţiştii şi banii falşi”.

Din fericire, chiar dacă în judeţul nostru nu au fost sesizate încă astfel de cazuri, considerăm oportun să atragem atenţia asupra acestei metode pentru a nu fi luaţi prin surprindere”, spun polițiștii clujeni.

Totul începe cu un telefon pe care victima îl primeşte acasă pe telefonul fix. Infractorul contactează potenţiala victimă, pensionar care tocmai a primit pensia. Acesta se prezintă ca fiind ofiţer de poliţie şi informează victima că banii pe care tocmai i-a primit de la poştaş sunt falşi şi în scurt timp va veni un alt ofiţer care să ridice banii pentru expertiză.

Victime acestui tip de înşelăciune sunt pensionarii care nu pun la îndoială intenţiile şi buna credinţă a celor din jur. Acest lucru le transformă în "victimele perfecte".

Nu primiţi în locuinţă persoane care îşi declină calităţi oficiale decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu. Atragem atenţia că poliţiştii se legitimează întotdeauna, mai ales cei care sunt în ţinută civilă.

Dacă sunteţi contactat de un „aşa zis poliţist”, nu acceptaţi o întâlnire cu cel care trebuie să ridice banii şi anunţaţi Poliţia la prin Apelul Unic de Urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin”, avertizează reprezentanții IPJ Cluj.

Comentarii Facebook