Cea mai mica biblie din lume, expusa la Bastionul Croitorilor. Cand poate fi vazuta expozitia

 

Cea mai mica biblie din lume va fi expusa la Bastionul Croitorilor in perioara 17-23 octombrie, in cadrul expozitiei "Biblia - Cartea Vietii".

Institutul de Studii Biblice "Sola Scriptura" si Florian Stoica, membru al organizatiei "Liga Bibliei” din  Germania, in parteneriat cu Primaria municipiului Cluj-Napoca, organizeaza  in perioda 17-23 octombrie la Turnul Croitorilor o  expozitie inedita de carte,  intitulata "Biblia – Cartea Vietii".

Pe parcursul celor 7 zile ale expozitiei, cei interesati pot admira cele peste 250 de exemplare de Biblie de o valoare inestimabila.
Intre "nestematele" colectiei mentionam Biblia din anul 1701, in original, tradusa de Martin Luther sau Biblia in limba maghiara, in original, tradusa de Karoly Gaspar, tiparita in 1764.

Printre lucrarile expuse se gasesc in faximil "Biblia de la Bucuresti "sau "Biblia lui Serban Voda Cantacuzino”, tiparita in anul 1688 sau exceptionala traducere din Septuaginta redactata si adnotata in anul 2001, de catre Inalt Prea Sfintitul Bartolomeu Valeriu Anania, mitropolit al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului si arhiepiscop al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului si Clujului.
 
Vizitatorii expozitiei vor putea admira cea mai mica Biblie din lume, ale carei file se pot lectura doar cu ajutorul lupei.

Deschiderea oficiala a expozitiei se va face luni 17 octombrie, ora 17.00 la Turnul Croitorilor - Centru de Cultura Urbana in prezenta reprezentantilor autoritatilor locale, teologi, oameni de cultura.

In cadrul expozitiei, vor avea loc si seminarii cu tema "Lumea Bibliei" in zilele de marti intre orele 15.30 - 16.30, miercuri 16.00 - 17.00, vineri si sambata intre orele 16.00 - 17.00.

Orar de vizitare:
Luni - Vineri: 10.00 - 20.00
Sambata - Duminica: 10.00 - 18.00

Comentarii Facebook