Ce spune șeful Ambulanței Cluj despre cazul medicului acuzat de ”trafic” de persoane decedate - VIDEO


Un medic din cadrul Serviciului de Ambulanță Cluj este cercetat de procurori pentru fapte de corupție, acesta fiind acuzat că ar fi primit bani de la o firmă de pompe funebre pentru a-i ”racola” clienți.

Managerul general al Serviciului de Ambulanță Cluj, Horia Simu, a declarat că nu știe despre ce medic este vorba și că așteaptă să afle numele acestuia de la Parchet.

Șeful Serviciului de Ambulanță Cluj spune că va întruni o comisie de etică pentru a porni cercetările, la nivel de instituție, privind acest caz.

Pe baza informatiilor primite si de la presa si de la Parchet am înțeles că unul dintre medicii Serviciului de Ambulanță este cercetat pentru anumite fapte de corupție, respectiv luare de bani. Aștept și eu în continuare rezultatul anchetei. Noi ne vom autosesiza și vom demara o ancheta acest caz, din punct de vedere al tehnicii, fiind vorba de o faptă personală. Voi întruni comisia de etică și disciplină pentu a vedea ce putem face. Nu am vorbit cu medicul respectiv, astept sa mi se dea și mie numele lui”, a declarat Horia Simu.

Întrebat dacă are suspiciuni privind posibilitatea ca alți angajați ai Serviciului de Ambulanță să mai desfășoare astfel de practici, Simu a spus că ”Nu”.

Medicul de pe ambulanță a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 600 de lei din partea unui angajat al firmei de pompe funebre pentru intermedierea de servicii funerare.

Comentarii Facebook