Ce spun străinii de la Untold despre festival și despre Cluj-Napoca

 

Ce ar putea avea în comun Africa de Sud, Coasta de Fildeș, Columbia și Cluj-Napoca? Aparent, pasiunea pentru muzica electronică și, implicit, pentru festivalul Untold, care a reunit și în acest an fani din toate colțurile lumii, mânați de un singur scop: distracția.

 

Am așteptat câteva minute până când sud-africanul Quentin a înfulecat ceva ce părea a fi o autentică shaorma la lipie și l-am întrebat cum i se pare orașul despre care, spune el, a auzit foarte multe lucruri bune de la prietenii săi români cu care a lucrat în ultimii ani.

 

”Am lucrat o perioadă de timp în SUA alături de români, iar apoi am ajuns în Scoția unde, de asemenea, am avut ocazia să lucrez alături de români. Îi știam pe foștii mei colegi ca fiind prietenoși, dar nu mă așteptam să vin aici și să găsesc oameni atât de prietenoși, care știu să se distreze. Este peste tot ceea ce mă așteptam” - Quentin, Johannesburg, Africa de Sud

 

Veniți chiar din celălalt colț al hărții, din Australia, Chris și Evan se bucură de primele ore în Cluj-Napoca, la Untold. Evan este foarte încântat de fete, de fete și nu în ultimul rând de fete și promite că ia în calcul să devină cetățean român dacă și celelalte zile de festival îi vor lăsa aceeași impresie.

 

”Mă gândeam să spun că îmi place vremea și fetele de aici, dar de fapt îmi plac mult mai mult fetele de aici, ca să fiu sincer. Înțeleg că am prins exact acele patru zile din an în care e aproape mai cald decât în Australia. Dar repet, fetele de aici sunt superbe. Nu aș mai pleca doar din acest motiv. Poate chiar mă căsătoresc aici”- Evan, Australia.

 

”Îmi place mult vremea și atmosfera de aici. Este doar prima noastră zi și din câte văd, oamenii sunt foarte bine dispuși. Vibe-ul de aici este foarte interesant” -Chris, Australia.

 

Evan și Chris, din Australia

 

Christian, Mark și prietenul lor adormit se odihnesc după o noapte în care au purtat lupte crâncene cu doi litri de țuică. Orașul este așa cum sperau, iar festivalul este perfect pentru gusturile lui Christian, căruia îi place să se odihnească bine înainte de o nouă zi de muncă la bar.

 

”Speram să fie vreme bună, muzică bună, băutură multă și distracție și mai multă. Am mai fost în România cu niște prieteni, în 2016, dar aici, la Untold, pot spune că am găsit festivalul meu favorit: nu trebuie să dormi în cort pentru că ești în oraș și poți găsi un hotel în care să stai, să te odihnești și în plus poți vizita și orașul.

 

Dar Christian are și o problemă cu care oricine și-ar dori să fie pus față în față.

 

”Este și o problemă mare aici: vii aici și vrei să bei foarte mult alcool, dar trebuie totuși să consumi și apă, ceea ce e deranjant pentru că pierzi timp. joiam fost atât de epuizat încât nu am mai putut ajunge la nici un concert, deoarece în seara anterioară am petrecut foarte mult”- Christian, Danemarca.

 

Mark, Christian și prietenul lor răpus de țuica ardelenească

 

DJ-ul Hardwell este cel care a adus la un loc un grup de prieteni cu tineri din Franța, Italia, Coasta de Fildeș și

 

”Avem un prieten român care ne tot povestea despre țară și ne spunea cât este de frumos aici, așa că am venit. Până acum totul este excelent. În prima seară a fost chiar minunat și a meritat să venim. Sper să putem ajunge și anul viitor”- Lucas, din Italia, și prietenii săi din Franța și Coasta de Fildeș.

 

Din America de Sud nu vin doar fotbaliști, ci și fani ai festivalului Untold. Izabela este din Brazilia și cea mai bună prietenă a ei i-a recomandat o vizită în România. Steven vine din Columbia și chiar dacă este dezamăgit că românii nu sunt prea buni la conversațiile în limba engleză, are de gând să mai petreacă cel puțin o săptămână în România.

 

”Este prima dată când vin în România și asta s-a întâmplat pentru că cea mai bună prietenă a mea este de aici, așa că ea m-a convins. Mă distrez excelent aici, toată lumea este super și cu siguranță anul acesta voi cumpăra biletele pentru Untold imediat  ce voi putea face asta”- Izabela, Brazilia

 

Festivalul este extraordinar. E puțin deranjant faptul că nu atât de multă lume vorbește aici engleză și uneori am nevoie de ajutorul prietenilor români pentru a mă descurca prin oraș. Mi-ar plăcea să știu limba, pentru că este o limbă foarte frumoasă, dar fiind aici doar ca turist m-ar fi ajutat să văd mai multă lume care știe engleză. Oricum mai stăm o săptămână și mergem să vizităm țara în drumul nostru spre București”- Steven, Columbia.

 

Onsi și Kareem vin din Liban, respectiv Egipt, după câteva zile petrecute în Sibiu. Perioada petrecută în România le-a dat ocazia să își rezolve multe nedumeriri cu privire la România și să treacă peste multe prejudecăți pe care oamenii din jurul lor le aveau până de curând.

 

”Am venit de fapt în Sibiu și tot ce știam despre România este că oamenii nu sunt prietenoși. Am fost avertizat că vom avea probleme, că ni se vor fura lucrurile, dar de când suntem aici, în festival, am primit de la tot soiul de companii o grămadă de lucruri, deci nu înțeleg de unde acea prejudecată. Viața de noapte este excelentă, e un lucru minunat faptul că formalitățile cu viza sunt mult mai simple decât în alte țări și oamenii sunt foarte prietenoși”- Onsi Khaled, Liban

 

„Este destul de aglomerat aici, dar oamenii sunt foarte ok. Aș putea să locuiesc aici, cred că m-aș obișnui foarte repede”-  Kareem, Egipt.

 

Preliare ILove Cluj

Comentarii Facebook