Ce se întâmplă cu o Ambulanță când lovește pragurile de sol URIAȘE de la Cluj? - VIDEO

 

Pragurile de sol uriașe care au fost montate la Cluj pot fi un obstacol fatal pentru o ambulanță în viteză. 

 

Există totuși și un risc ridicat al acestor praguri la sol atunci când acestea reprezintă un obstacol pentru echipajele de urgență. Când victima unui accident rutier se zbate între viață și moarte în spatele unei ambulanțe, orice secundă pierdută în trafic poate fi fatală victimei transportate. Nu cred că-și permite nimeni să treacă un prag de sol în viteză fără a pune în pericol siguranța participanților la trafic. Aceste praguri de sol pot fi direct responsabile de moartea unui om fiindcă echipajul SMURD nu va reuși să ajungă la timp la spital fiindcă va trebui să încetinească la fiecare prag de sol. La fel și cu echipajele ISU și Pompieri”, punctează un blogger clujean.

 

Directorul Serviciului de Ambulanță Cluj, Horia Simu, a declarat că șoferii de ambulanță sunt sfătuiți să încetinească în zonele în care au fost montate pragurile. ”Acestea trebuie să fie semnalizate corespunzător și sperăm să nu fie probleme. Până acum nu a fost niciun caz. Astfel de praguri de sol sunt și în Germania și în Austria în zonele cu locuințe”, a adăugat Simu.

 

Tot el susține că șoferii care se plâng de aceste praguri de sol ar trebui să tacă, pentru că ele sunt amplasate în zone unde ar trebui să circule cu maxim 50 km/h. 

 

Rolul pragurilor la sol este acela de a-i constrânge pe șoferi să reducă viteza în apropierea trecerilor de pietoni. Conform legislației, eu știu că înainte cu 50 de metri de orice trecere de pietoni semnalizată corespunzător, șoferii au obligația de a reduce viteza, ceea ce din imaginile surprinse nu s-a întâmplat în cazul niciunui șofer mai puțin celui de la sfârșit. Mă surprinde tot mai mult faptul că un anumit tip de comportament în trafic trebuie condiționat doar prin metode coercitive și asta e tragic. În situația în care șoferii cascadori ar fi avut maxim 40 de km la oră cu siguranță ar fi observat din timp pragul de sol chiar și în condițiile în care era nesemnalizat corespunzător. Nici nu trebuia semnalizat să fie vizibil din Mărăști, șoferii având obligația de a reduce viteza în apropierea trecerilor de pietoni!”, mai precizează sursa citată.

 

Clujeanul propune ”înăsprirea sancțiunilor și amenzilor la regimul circulației”, pentru a-i descuraja pe cei care uită că sunt pe drumuri publice și nu pe un circuit de raliu.



Comentarii Facebook