Miercuri 24 Aprilie

Ce s-a întâmplat duminică seara, la protestele #REZIST de la Cluj-Napoca

 

Zeci de persoane au protestat, duminică seară, la Cluj-Napoca, scandând lozinci anti-guvernamentale.

 

Justiţie, nu corupţie”, ”DNA urmează să vă ia”, ”Nu vrem să fim o naţie de sclavi” sau ”Bucureşti, nu uita, Clujul e de partea ta” au fost câteva dintre lozincile scandate.

 

Pe pancartele afișate au scris mesaje, precum: ”Infractorii atacă justiţia. Trădătorii de ţară legalizează corupţia”, ”Fără penali în Parlament”, ”CCR, depolitizează-te” sau ”Fără infractori de niciun fel în Guvern”.

 

M-a enervat foarte tare că ANAF a făcut control la Rise Project şi faptul că am citit că directorul adjunct al ANAF face parte din PSD. Faptul că se încearcă anularea puterii DNA, sau că acum pur şi simplu scot fostul OUG 13 pe faţă, aşa, într-o perioadă în care toată lumea stă liniştită în concediu. Eu sunt panicată de inerţia în care suntem acum”, a precizat o protestatară.

 

Nu am nemulţumiri specifice, doar că nu îmi place direcţia în care se îndreaptă ţara, nu îmi place ce face Guvernul. Părerea mea este că trebuie să ieşim din nou în ţară pentru că altfel o să devieze mult. Mă refer la justiţie. Deja începe şi economia să sufere”, a spus un tânăr, citat de Agerpres.

 

La proteste au participat şi persoane mai în vârstă. Un pensionar a spus că este nemulţumit în general de toate guvernele care au condus România de la Revoluţia din 1989 încoace, precum şi de mersul economiei.

Comentarii Facebook