Ce idee de afacere i-a venit unui clujean, pe modelul Uber. Primăria i-a ”dezumflat” rapid speranțele



Cu toată dilema ce înconjoară serviciul Uber, un clujean s-a gândit la o afacere asemănătoare, pentru a face câțiva bani.

Acesta l-a întrebat pe primar dacă și-ar putea devolta o aplicație și folosind un autobuz să efectueze transport în comun între cartierele Iris și Grigorescu.

Domnule primar as vrea sa stiu daca imi cumpar un autobus si imi fac o aplicatie pot sa fac curse prin oras fara nici o autorizatie ? De exemplu as face o cursa ira-grigorescu. Ar fi posibil asa ceva fara sa detin o autorizatie si toate actele necesare ? Va multumesc !”, a scris cluejanul.

Totuși, reprezentanții din cadrul Poliției Locale i-au transmis că astfel de activități trebuie reglementate, iar nerespectare prevederilor actelor normative se vor sancționa.

Precizam faptul ca activitatea de transport public este reglementata prin Legea nr. 92/2007 (servicii de transport public local), HCL nr. 109/2010 (Regulamentul-cadru pentru organizarea si executarea serviciului de transport public local in regim de taxi) si Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, cu modificarile si completarile ulterioare. Nerespectarea prevederilor actelor normative mentionate constituie contraventie si se sanctioneaza de catre organele de control abilitate”, i-au răspuns cei de la Directia Generala Politia Locala.

Comentarii Facebook