Ce HAOS e la Ministerul Sănătății! O clujeancă a întrebat de ce nu sunt vaccinuri pentru copii. Ce răspuns a primit

 

O clujeancă a cerut explicații Ministerului Sănătății, după ce vaccinurile pentru copii lipsesc din spitale. 

 

Este o situatie ridicola cu lipsa vaccinurilor obligatorii. E absolut revoltator sa asteptam luni de zile ca un vaccin sa devina disponibil, in acest caz este vorba de vaccinul Hexacima. Suntem atatia parinti disperati care nu reușim sa ne vaccinam copiii. Daca copilul meu se imbolnaveste, cine raspunde. Eu si restul parintilor facem tot ce ne sta in putinta sa ne fie copiii imunizati, dar nu reusim din cauza MS. Nici macar in farmacii nu se gaseste respectivul vaccin. Cred ca ar fi cazul ca cineva sa traga un semnal de alarma”, ne-a relatat Nadia C.

 

Clujeanca a scris și Ministerului Sănătății, pentru a afla adevărul. ”Prin prezenta, formulez o cerere conform Legii nr.544/200 privind liberul acces la informațiile de interes public. Va rog sa îmi furnizați următoarele informații: Numărul de vaccinuri hexavalente disponibil în prezent (în data de 06.05.2016) în județul Cluj; Necesarul de vaccinuri hexavalente din județul Cluj la aceasta data; Data la care ajunge următorul lor de vaccin hexavalent în acest județ”, a scris clujeanca.

 

Răspunsul Ministerului Sănătății a venit rapid, dar este de toată jena: ”Stimată doamnă/Stimate domnule

 

Urmare a faptului ca pe rolul Parchetului General există înregistrat un dosar penal cu privire la utilizarea biocidelor în unităţile sanitare, vă aducem la cunoştiinţă faptul că rezultatele testelor efectuate constituie probe la dosarul de cercetare penală. Ca atare în conformitate cu art 12 lit.e din legea 544/2001 rezultatele nu pot fi puse la dispoziţie pe parcursul derulării anchetei penale.

 

Cu stimă, Ministerul Sănătăţii”.

 

Realitatea este că cel care a redactat răspunsul a încurcat numele firmei Hexi Pharma, implicată în scandalul dezinfectanților, cu numele vaccinului hexavalent.

Comentarii Facebook