Cazarea studeților în Hașdeu: Am făcut curs de gătit ca să mă descurc

 

Cazarea studeților în campusul Hașdeu din Cluj-Napoca a început vineri dimineața. ”Bobocii” au la dispoziție 1000 de locuri și au stat la coadă de la 6.00 dimineața.

 

Purtătorul de cuvânt al UBB, Paul Fărcaş, a declarat că cele mai multe locuri sunt disponibile în căminul XVI. ”Acesta este cel mai mare, are zece etaje şi peste o mie de locuri, în camere cu cinci paturi, cu baie pe palier”, a spus Fărcaș.

 

Studenții achită 100 de lei pe lună în acest cămin, dar sunt alții mai norocoși, fiind cazați în ”cămine cu 2 paturi în cameră, cu baie şi bucătărie inclusă, cu acces gratuit la internet. Tariful în aceste cămine ajunge până la 250 de lei”, a mai completat Fărcaş.

 

În total, pe toată Universitatea, 9.000 de studenți au cerut un loc în cămin, dar numai 5.200 au fost norocoși, contând media și apoi situațiile sociale.

 

Tinerii au venit cu mult elan să își ia locurile în cămin. ”Eu am urmat un curs de bucătar înainte să vin pentru a mă descurca și gospodări. Voi face de mâncare la tot palierul”, a spus Mihai, un student din Suceava.

 

Alții și-au adus mâncare pentru o lună și obiecte necesare pentru traiul în cămin. ”Am vrut să nu fiu luat pe nepregătite. Am mâncare de acasă care rezistă o lună. După ce mă acomodez voi vedea cum va fi. Poate îmi iau și un loc de muncă pe 4 ore”, a spus Ionuț.

 

CAZARE UBB CLUJ 2014! Repartiția locurilor pe facultăți

Comentarii Facebook