Câți români locuiesc OFICIAL în Spania. Numărul este foarte mare


Potrivit datelor publicate de Observatorul Permanent al Imigrației (28 martie 2018), în Spania au rezidența legală înregistrată 1.030.054 cetăţeni români, se arată într-un comunicat remis de PMB.

Distribuţia geografică a românilor din Spania favorizează zona capitalei, în Comunitatea Madrid fiind înregistraţi peste o cincime dintre ei (214.000).

Media de vârstă a românilor din Spania continuă să crească uşor, ajungând la 36 de ani, faţă 35,4 ani în urmă cu un an şi faţă de 31 de ani în urmă cu 10 ani. Românii continuă să fie nu doar sub media de vârstă a străinilor UE din Spania (40,6 ani), ci şi cea mai tânără comunitate semnificativă de cetăţeni din Spaţiul Economic European aflați în Spania, mai informează un comunicat remis de PMB, conform realitatea.net.

Autoritățile spaniole au manifestat maximum de deschidere pentru a facilita integrarea cetățenilor români din Spania, accesul la educație bilingvă jucând un rol crucial în acest sens, în mod special pentru tinerii provenind din familii care alternează anii petrecuți în Spania cu cei petrecuți în România. Abordarea spaniolă în această privință reflectă aprecierea pentru contribuția comunității românești la economia iberică, mai notează sursa citată.

Autoritățile spaniole, prin Ministerul spaniol al Educației și Științei și prin departamentele de învățământ din Comunitățile Autonome, au oferit sprijin substanțial pentru integrarea copiilor români, contribuind la implementarea, începând cu anul 2007, a programului de Limbă Cultură și Civilizație Românească în unitățile școlare din Spania (incluzând 71 de profesori, 3.500 de elevi, în 171 de localități). Programul facilitează mobilitatea între cele două țări a tinerilor din familiile române

Comentarii Facebook