Catalin Baba contraataca: "Marga este depasit de realitate, isi creeaza propria lume in care numai el are dreptate"

Acuzat de Colegiul Senatului UBB de fraude repetate, secretarul de stat in Ministerul Educatiei raspunde atacandu-l pe Andrei Marga, rectorul Universitatii Babes-Bolyai.

 

Intr-un comunicat intitulat "Politica si minciuna", secretarul de stat sustine ca Andrei Marga se foloseste de atacuri la persoana si ca acuzele care i-au fost aduse sunt urmarea unui conflict vechi de cativa ani intre cei doi, care s-a concretizat si intr-un proces de calomnie intentat de Catalin Baba in 2008.


"De ceva vreme Andrei Marga se plictiseste, universitatea nu-i mai ajunge si se ocupa de politica. Dar, pentru ca este «curajos», nu isi sustine public parerile (a se citi calomniile), ci se ascunde dupa tot felul de structuri (colegii, birouri, oficii). Pentru ca nu poate sa critice legea educatiei (in scrierile sale a sustinut principiile si mecanismele din lege, lucru dovedit si in cazul recentei motiuni asupra educatiei) face abuz de functie si politizeaza o institutie venerabila", spune Baba

 

Oficialul din Ministerul Educatiei declara ca Marga este "depasit de realitate" si ca "isi creeaza propria lume in care doar el are dreptate"

 

Referitor la acuzele de modificare a legii educatiei in interes personal, acesta a declarat: "Andrei Marga ma acuza ca am modificat proiectul legii educatiei in folos propriu, uitand ca si pana acum lista facultatilor si specializarilor din universitati este promovata anual prin Hotarare de Guvern. Dar ce mai contează argumentele, faptele, legile cand marele om are un interes politic manifest?"

 

Catalin Baba, actualmente secretar de stat in Ministerul Educatiei, este Decan al Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, cu suspendare pe perioada cat isi desfasoara activitatea in cadrul Guvernului.

Comentarii Facebook