Cât a plătit Untold pentru închirierea Cluj Arena și cât a încasat

 

Untold a plătit 10.000 de lei pe zi pentru a închiria stadionul Cluj Arena, la fel care orice organizator de evenimente de mici dimensiuni.

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a precizat că societatea Untold a încheiat un contract de închiriere a stadionului cu o durată de 18 zile, achitând în total 180.000 de lei. Acestei sume i se adaugă și plata tuturor utilităților. ”Acesta este tariful standard, aprobat în 2011, pentru orice organizator de evenimente. Echipele de fotbal achită  7.400 de euro pentru a închiria terenul pentru 3 zile. Aici vorbim și de antrenamente, cât și de meciul oficial”, a spus șeful CJ Cluj.

 

Alin Tișe a recunoscut că, pe viitor, ar trebui modificat planul tarifar, în funcție de amploarea evenimentului. La un calcul simplu, societatea Untold a achitat suma de 180.000 de lei din vânzarea a circa 450 de abonamente pe patru zile. ”Aștept o propunere din partea Consiliului de Administrație al Cluj Arena și vom vedea. Probabil ar trebui o tarifare graduală, în funcție de amploarea unui eveniment”, a spus Alin Tișe.

 

Acesta a precizat că vineri, 12 august, va trimite la Cluj Arena o comisie pentru a evalua pagubele rezultate în urma festivalului Untold. ”Nu sunt pagube însemnate. Probleme sunt la gazon, pe anumite porțiuni. Cei de la Untold au spus că vor achita toate pagubele. Ei au avut și asigurare la gazon și la stadion, așa că nu cred că vor fi probleme”, a mai spus Alin Tișe.

 

Festivalul Untold 2016 a avut un succes uriaș. În cele patru zile, numărul total de spectatori a fost de 320.000, adică circa 80.000 de oameni pe zi. Veniturile numai din abonamente (un abonament pe patru zile a costat 400 de lei) au fost uriașe, cifrându-se conform unor surse la valoarea de 8 milioane de euro.

 

Bugetul total al festivalului a fost în acest an de 6 milioane de euro.

Comentarii Facebook