Carti pentru copiii de la tara pot fi donate in Piata Muzeului, pana la ora 19.00 - VIDEO

 

Clujenii pot dona carti pentru copiii de la tara, in Piata Muzeului, in cadrul unei campanii initiate de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca. Actiunea a inceput la ora 10.00 si se va incheia la ora 19.00.

 

Pana la ora 11.00 au fost adunate deja 1.500 de carti, care vor fi sortate si reconditionate, daca sunt intr-o stare avansata de deterioarare. "Este o actiune la care ne bucuram ca sunt multi care raspund. Au venit si au donat si speram ca in total sa ajungem la circa 4.000 de carti donate, pe care mai apoi o sa le trimitem in satul Pausa, judetul Salaj, la biblioteca scolii", a declarat pentru Stiri de Cluj Nicoleta Racolta, coordonatoarea proiectului.

 

Actiunea este la cea de-a doua editie. Anul trecut, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca a reusit sa stranga 7.000 de carti care au fost donate scolilor din Craiesti, Luna de Sus, Deleni, dar si la Penitenciarul Gherla " sectia Cluj.

 

Clujenii s-au aratat interesati de aceasta actiune si au spus ca vor veni pe parcursul zilei pentru a dona carte. "Am si eu acasa pentru ca nimeni nu mai citeste. Copiii mei stau mai mult pe internet si cartile nu mai prezinta interes. Asa ca voi veni si le voi dona", a declarat Vasile Apahidean.

 

Voluntarii vor sta in Piata Muzeului pana la ora 19.00, iar apoi in zilele urmatoare vor sorta cartile si le vor transporta in satul Pausa.

Comentarii Facebook