Cartea Mitropolitului Bartolomeu "Coruptia spirituala", lansata la Targul de Carte "Gaudeamus"

 

Volumul de texte social-teologice ale Mitropolitul Bartolomeu, "Coruptia spirituala", a fost lansat sambata, 31 martie, la Targul de carte Gaudeamus situat in Piata Unirii.

Volumul cuprinde de la eseuri la articole si de la interviuri la declaratii de presa sau memoriul trimis Sfantului Sinod de mitropoliul Bartolomeu.

"A vorbi frumos despre Mitropolitul Bartolomeu este un lucru extrem de simplu. Textele din carte au fost alese cu mare grija pentru cititori. Ceea ce pot sa spun eu despre acest volum este ca are foarte multa istorie in el, iar aceste implicatii istorice sunt foarte importante", a spus Ioan Aurel Pop, rectorul UBB.

Prezent la eveniment, teologul Radu Preda a precizat ca "este foarte important sa nu ne dam iefini in viata, despre orice ar fi vorba. Sa nu fim de doi bani, sa nu ne lasa usor influentati, deoarece asta este marea problema a Romaniei in postcomunism ca, desi este o tara scumpa, se vinde pe bani foarte putini".

La lansare au mai luat cuvantul sociologul Vasile Sebastian Dancu, profesorul Aurel Sasu, dar si Bogdan Ivanov, administratorul Fundatiei Mitropolitul Bartolomeu.

"Mitropolitul Bartolomeu a fost un om care ne-a marcat profund vietile. S-a luptat pentru studenti, pentru dreptate, pentru demitate. S-a luptat pentru noi toti si cred ca in aceste fel, prin acest volum, incercam sa-l tinem mereu aproape de noi. Imi aduc ca aminte ca a fost profesorul meu si incercam, de fiecare data, sa invat mereu ceva de la el. Aceasta carte este cea mai autentica forma de a-i pune in circulatie ideile", a spus Bogdan Ivanov, administratorul Fundatiei Mitropolitul Bartolomeu.

Volumul este o forma de omagiere a celui care, pentru prima data la noi, a incurajat organizarea la Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj a catedrei de Teologie Sociala Ortodoxa.

Volumul Mitropolitul Bartolomeu, "Coruptia spirituala", aparut la Editura Eikon, in seria Theologia Socialis, coordonata de teologul clujean Radu Preda isi propune sa adune cele mai reprezentative texte cu caracter social-teologic ale Mitropolitului Bartolomeu.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook