Care sunt cei mai TARI profesori universitari din Cluj. Între câștigători e și o fostă VEDETĂ TV

 

Studenții clujeni au nominalizat și votat cei mai ”tari” profesori din universitățile clujene. 

 

În total, 12 profesori s-au umărat printre ei 87 de câștigători din cadrul celei de-a opta ediţii a Galei Profesorului Bologna, organizată de ANOSR. Nouă profesori provin de la UBB Cluj, 2 de la UMF Cluj, iar unul de la UTCN.

 

Cei mai iubiți profesori sunt: Rareş Beuran, Constantin Trofin, Răzvan Cherecheş şi Meda Mucundorfeanu (Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării), Carolina Bodea-Haţegan, Nicoleta Ramona Buzgar şi Andrea Hathazi (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei), Sanda Tomescu Baciu şi Vincent Henry (Facultatea de Litere).

 

De la UMF, cei mai ”tari profi” sunt Bodoki Ede şi Cristina-Ionela Mogoşan (Facultatea de Farmacie), iar de la UTCN a fost premiat Dorian Popa.

 

Președintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Cristi Popescu, a declarat că: ”Din perspectiva noastră, a studenţilor, o parte din aceste exemple sînt acei profesori care nu doar ne aud, ci ne şi ascultă, care nu pun la îndoială că merităm şi sîntem pregătiţi pentru un sistem educaţional mai bun, care nu ne-au considerat niciodată clienţi, ci parteneri, care au reuşit să împingă frontierele cunoaşterii în anumite domenii, nu doar au reprodus ceea ce alţii au creat, care sînt membrii activi ai comunităţilor academice şi ne îndrumă şi pe noi să fim parte din această comunitate şi care reuşesc să ne facă să umplem amfiteatrele de curs, fără să pună prezenţa obligatorie. Pe aceştia noi îi considerăm Profesori Bologna şi ne propunem ca prin ei să setăm un model de normalitate care ar trebui să caracterizeze întreg sistemul universitar românesc”.

 

Gala din acest an a avut loc la Timișoara.

 

Constantin Trofin, unul dintre profesorii premiați, a lucrat la TVR Cluj, TVR 1 și Antena 1. Împreună cu Ovidiu Uscat, Trofin a creat emisiunea de succes ”Știrile de sâmbăta asta!”.

Comentarii Facebook