Carduri de SĂNĂTATE la Cluj: Cred că noul sistem nu va arăta că avem servicii raportate și neefectuate

 

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Cluj distribuie în luna octombrie peste 450.000 carduri de sănătate către clujeni. 

 

Directorul CAS Cluj, Emilia Groza, a declarat că luna octombrie este dedicată distribuirii cardurilor, într-un total de 453.634. ”Avem mai multe carduri, dar sunt și persoane decedate, care sunt scoase din sistem. Avem discuții cu Poșta Română pentru distribuirea cardurilor și plătim 2,74 lei plus TVA, pentru fiecare card distribuit”, a spus Emilia Groza. 

 

Șeful CAS Cluj a precizat că nu sunt probleme cu medicii de familie în privința cumpărării de cititoare de carduri. ”Noi nu am avut probleme cu medicii de familie. Cei din sud s-au inflamat foarte tare, pentru că au vrut să primească cititoarele gratis. Prețul unui cititor de carduri începe de la 5 euro. Sunt cititoare și la 80 de euro, care mai au și alte funcții, dar cele simple costă 5 euro, deci nu cred că este o problemă achiziționarea lor.

 

Cardurile vor fi foarte utile. Ele vor valida serviciul medical automat și omul nu va mai trebui să demonstreze că este asigurat. Un alt avantaj va fi la farmacii. Acestea sunt acum obligate să tipărească rețeta și să semneze asiguratul, dar, pe viitor, cu cardul farmacia nu mai trebuie sa tipărească pentru că semnătură asiguratului este confirmată de card”, a mai afirmat Emilia Groza.

 

Directorul CAS Cluj crede că noul sistem electronic nu va scoate la lumină afaceri necurate cu decontări ilegale. 

 

Mă bazez că furnizorii noștri (medicii de familie, farmaciști și laboratoarele de analize) lucrează corect și vom avea o confirmare a calității serviciilor. Nu zic că vor fi economii foarte mari, dar este o barieră în ceea ce privește raportarea de servicii neefectuate”, a mai spus Emilia Groza. 

 

Noul sistem va funcționa numai din 2015, după ce totul va fi pus la punct. Inițial va fi o perioadă în care cele două sisteme vor funcționa în paralel, iar apoi se va trece numai pe cel cu carduri.

Comentarii Facebook