Capul retelei "laboratoarelor de droguri clandestine" a fost prins azi-noapte! George Mihai Szekely a fost arestat pe 29 de zile

 

George Mihai Szekely a fost prins azi-noapte in vama Giurgiu, cand se intorcea in tara din Bulgaria, unde a stat ascuns. El a primit in lipsa un mandat de arestare si a fost dus in arest.

 

In cazul celor doua laboratoare de droguri clandestine descoperite la Cluj si Zalau au mai fost arestate inca patru persoane, printre care si mama lui George Mihai Szekely, Georgeta Szekely.

 

Cele doua laboratoare de producere a drogurilor valorau 500.000 de euro.


Procurorii DIICOT Cluj au stabilit faptul ca mama Georgeta Szekely, in varsta de 54 de ani si fiul ei George Mihai Szekely, de 23 de ani, au infiintat un laborator de producere de droguri, in diferite spatii apartinand familiei, utilizand instrumente empirice, respectiv ustensile casnice. Ei obtineau substantele necesare din Romania sau le importau din China si Bulgaria, dupa care le prelucrau in vederea obtinerii de droguri.

Cei doi au si angajat in urma cu un an diverse persoane care sa lucreze in laboratoarele lor. Au fost selectati "in special tineri cu studii in domeniul chimiei sau persoane necalificate, care sa-i ajute in activitatea de preparare a drogurilor. In cursul anului 2010 acestia au achizitionat noi imobile pe care le-au amenajat ca laboratoare sau depozite, precum si aparatura si ustensile de laborator destinate acestui scop, aparatura pentru pastilat, malaxoare, cantare profesionale, incalzitoare, depresurizatoare, aparate pentru masurarea presiunii, si sticlarie de laborator", au mai precizat anchetatorii.

Drogurile si substantele produse erau distribuite in tara sau strainatate, in Anglia, Irlanda, Ucraina, Bulgaria si Ungaria, iar profitul obtinut a fost de cateva sute de mii de euro.


Cei doi era ajutati de alte persoane, intre care C.D., de 23 de ani, M.D.A., de 24 de ani, L.A., de 23 de ani, A.P.F., de 21 de ani, care comercializau drogurile pe raza judetelor Salaj si Cluj. De asemenea, drogurile erau vandute prin intermediul altor persoane in Constanta, Timisoara, Brasov, Bucuresti si Iasi.


Ofiterii BCCO Cluj au confiscat 10 kilograme de droguri si au oprit cele doua laboratoare clandestine.

Comentarii Facebook