Captură uriașă de petarde la Cluj. Polițiștii au confiscat aproape 9.000 de articole pirotehnice



Polițiștii clujeni au efectuat, marți, o serie de controale pe raza județului Cluj, pentru a depista persoanele care comercializează ilegal articole pirotehnice.

Astfel, la data de 27 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat 7 persoane care deţineau şi comercializau, fără drept, articole pirotehnice pe raza oraşului Huedin.

Cei în cauză, 4 femei şi 3 bărbaţi, din Huedin şi comuna Fildu de Jos, judeţul Sălaj, deţineau şi comercializau, în zona centrală a oraşului, articole pirotehnice din categoriile 2 şi 3.

Asupra acestora au fost găsite 6.402 articole pirotehnice, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată.

De asemenea, tot la data de 27 decembrie a.c., în jurul orei 23:00, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au depistat un bărbat, din Turda, în timp ce oferea spre vânzare materiale pirotehnice pe strada Avram Iancu, din Floreşti.

În urma verificării efectuate s-a constatat că bărbatul comercializa materiale pirotehnice în alte locuri decât cele autorizate. În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională şi s-a dispus confiscarea a 2469 de articole pirotehnice.

Materialele pirotehnice urmează a fi expertizate pentru a fi stabilite categoriile din care fac parte şi a fi luate măsurile care se impun.

Tot în aceeași zi, în urma neregulilor constatate în cadrul controalelor, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin şi ai Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au ridicat în vederea confiscării materiale pirotehnice, cercetările continuând sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Comentarii Facebook