Miercuri 24 Aprilie

Capitala Europeană a Tineretului Cluj-Napoca 2015 - start MODEST, finanțare MODESTĂ de la Guvern

 

Guvernul ”ar putea” sprijini Clujul cu bani în 2015, în cadrul evenimentului Capitala Europeană a Tineretului Cluj-Napoca 2015.

 

Inițiativele tinerilor din România desfășurate sub egida Capitalei Europene a Tineretului 2015 ar putea beneficia de sprijin concret de 1 milion de lei prin concursuri de proiecte și 3 milioane de lei alocare pentru Primăria Cluj-Napoca, conform reprezentanților Guvernului României, ai Ministerului Tineretului și Sportului, prezenți la Cluj-Napoca la sfârșitul lunii ianuarie.

  

În perioada 26-27 ianuarie 2015, o delegație a Guvernului României condusă de dl. Cristian Cosmin, Secretar de stat - Ministerul Tineretului și Sportului, a efectuat o vizită de lucru la Cluj-Napoca având ca temă principală proiectul de interes național ”Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului”.  Din delegație au mai făcut parte dl. Cristian Botan, Consilier al Cancelariei Premierului României și dl. Vlad Ţone, Director de cabinet Secretar de stat - Ministerul Tineretului şi Sportului”, se arată într-un comunicat al Federației SHARE, organizatorul evenimentului Capitala Europeană a Tineretului Cluj-Napoca 2015.

 

S-a discutat despre ”Strategia Naţională pentru Tineret 2015 - 2020”, aprobată de Guvernul României la data de 14 ianuarie 2015 și modul în care se integrează în strategie programul “Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeană a Tineretului”.

 

Secretarul de stat al MTS, Cristian Cosmin, a transmis reprezentanților Federației SHARE faptul că Ministerul Tineretului și Sportului va asigura în cursul acestui an o finanțare de cca. 1 milion de lei, prin concursuri de proiecte, pentru inițiativele organizațiilor non-guvernamentale care vor desfășura proiecte la Cluj-Napoca în 2015, în cadrul programului Capitala Europeană a Tineretului. Totodată, reprezentanții Guvernului României au discutat despre alocarea sumei de 3 milioane de lei pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca, în vederea organizării la nivel local a unui nou concurs de proiecte ce vizează sectorul de tineret și programul Youth@Cluj-Napoca 2015.

 

Evenimentul Capitala Europeană a Tineretului Cluj-Napoca 2015 este deja în derulare la Cluj, încă din 1 ianuarie. Vizibilitatea a fost una modestă, pentru că evenimentele lipsesc.

 

În plan mediatic, acest proiect pare a se limita la Untold Festival, care va aduce nume mari la Cluj, timp de patru zile la finele lunii iulie.

Comentarii Facebook