Miercuri 24 Aprilie

Canicula afecteaza si animalele! Cititi sfatul medicilor veterinari!


Temperaturile ridicate din aceste zile afecteaza si animalele, astfel ca Directia Sanitar Veterinara Cluj atrage atentia proprietarilor sa le asigure un adapost corespunzator, hrana si apa suficienta, dar si ingrijire si atentie.

In zilele in care temperatura trece de 30 de grade Celsius este interzis pasunatul intre orele 11.00 si 16.00.

"Animalelor aflate la pasunat li se vor asigura conditii corespunzatoare si adaposturi pentru protejarea fata de actiunea directa a razelor de soare, a caderilor de grindina si ploaie. De asemenea, in intervalul orar 12.00 " 16.00, daca temperatura la umbra depaseste 25 de grade Celsius, animalele nu vor fi utilizate la munca", anunta medicii veterinari clujeni.

In cazul in care animalul prezinta hipertemie, exprimata prin uscarea mucoaselor gingivale si oculare, cresterea frecventei cardiace si respiratorii, deshidratare, proprietarul trebuie sa anunte medicul veterinar la care este arondat.

Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare Cluj ii sfatuiesc pe cei ale caror goposdarii aui fost inundate sa faca "o dezinsectie profilactica pentru prevenirea unor boli si distrugerea eventualilor germeni, care ar influenta negativ sanatatea oamenilor si animalelor, chiar daca nu ar da nastere la stari de boala observabile clinic".

Orice situatii speciale pot fi raportate la Directia Sanitar Veterinare Cluj, la numerele de telefon: 0264.447997 sau fax 0264.445729.

Comentarii Facebook