Canalizarea de lângă ONCOS Florești a deversat în curtea unor oameni - FOTO

 

Canalizarea situată pe DN 1, lângă Oncos, a ieșit în curtea unor localnici. 

 

Oamenii spun că în curtea lor este un miros oribil și că din canalizare au ieșit pene de păsări și intestine. 

 

Reprezentanții Companiei de Apă Someș Cluj susțin că se lucrează. ”Oamenii noștri au scos acum din canalizare cârpe și haine, dar încă se lucrează. Nu știu să fi scos și pene de păsări, dar orice este posibil. Anii trecuți am mai găsi animale moarte. Am găsit o oaie, părți dintr-un porc sau chiar o broască țestoasă.

 

Am încercat prin orice metodă posibilă să explicăm de ce nu trebuie aruncate haine, pamperși sau alte obiecte direct în toaletă, dar degeaba. Unii deschid canalele de pe stradă și aruncă acolo direct. Prin astfel de gesturi se înfundă canalizarea și apa iese pe străzi, în curțile oamenilor și în blocuri”, a explicat Lucian Croitoru, purtătorul de cuvânt al Companiei. 

 

Croitoru a subliniat că cele mai mari probleme de acest gen sunt întâlnite în Florești, unde, probabil, va mai fi făcută o campanie cu panouri pe care să fie afișate imagini cu resturile scoase din canalizare. ”Cele făcute până acum nu au avut succes. Am pus la intrările în scările blocurilor atenționări, dar am fost acuzați că sunt prea dure”, a mai spus acesta. 

 

În privința deversării de acum, reprezentantul Companiei a spus că se va lucra până când canalizarea va fi deblocată.

Comentarii Facebook