Miercuri 24 Aprilie

Campanie pentru copiii abuzati: "Cand eu nu pot sa vorbesc...Suna tu la 116.111 si vorbeste despre suferinta mea"

Politistii au demarat in Cluj o campanie de implicare a populatiei in semnalarea cazurilor de incalcare a drepturilor copilului la telefonul 116.111.

 

Actiunea de sensibilizare a publicului se desfasoara pana in data de 3 decembrie. "Sesizarea abuzurilor va permite interventia politistilor, a asistentilor sociali si a altor specialisti pentru rezolvarea fiecarei situatii in parte. Numarul de telefon 116.111 nu se substituite apelului de urgenta 112 ci vine in sprijinul cetatenilor care pot primi astfel, in plus, informatii si consiliere in domeniul drepturilor copilului", se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane.

 

Numarul de telefon 116.111 este functional 7 zile din 7, intre orele 8.00 si 20.00. Serviciile oferite sunt de informare si consiliere cu privire la promovarea si respectarea drepturilor copiilor, indrumare catre institutiile in masura sa acorde asistenta necesara, urmarirea modului de solutionare a cazurilor si monitorizarea respectarii drepturilor copilului.

 

Foto: inhabitat.com

Comentarii Facebook