Caminele UTCN din Marasti, supravegheate video impotriva hotilor de laptopuri


Caminele din Marasti care apartin Universitatii Tehnice din Cluj Napoca (UTCN) vor fi monitorizate printr-o retea video pentru a preveni furturile de laptopuri.

Reprezentantii Universitatii au declarat pentru Stiri de Cluj ca de la inceputul anului au fost raportate 10 astfel de furturi, comise in caminele din Marasti.

"S-a discutat in Senatul Universitatii si s-a ajuns la concluzia ca trebuie sa fie luate masuri de intarire a pazei si de extindere a sistemului de supraveghere video. Ii rugam si pe studenti sa fie mai vigilenti si sa isi inchida camerele pentru ca aceste camine sunt foarte mari, vorbim despre 1800 de studenti care sunt cazati acolo, si este foarte greu sa le pazim", a spus Catalin Popa, purtatorul de cuvant al UTCN.

Reprezentantii Universitatii au pregatit deja un anunt de licitatie prin care intentioneaza sa achizitioneze circa 50 de camere supraveghere, care sa fie montate in camin, anunta rolicitatii.ro.

Reprezentantii studentilor din cadrul celor doua camine au realizat un memoriu pe care l-au trimis forurilor competente, prin care cer sa fie luate masuri.

"Nu ne mai simtim in siguranta in caminele din Marasti si cerem sa fie luate masuri severe, atat pentru a-i prinde pe autorii furturilor, cat si pentru a fi restabilita ordinea. In fiecare camera sunt diferite bunuri de valoare, asa ca noi credem ca pe langa cele 10 laptopuri furate ar putea sa dispara si alte lucruri, in conditiile in care paza nu va fi suplimentata. Cerem conducerii Universitatii sa instaleze camere de supraveghere pe holuri, nu numai la intrare, iar politiei sa urgenteze ancheta pentru prinderea hotilor", au afirmat in memoriul lor reprezentantii studentilor din cele doua camine.

In Complexul Studentesc Marasti sunt doua camine: unul mixt cu 760 de locuri si unul exclusiv de baieti, cu 920 de locuri. Paguba produsa prin sustragerea celo6 10 computere portabile se ridica la circa 20.000 de lei.

Comentarii Facebook