Camerele primariei Cluj Napoca vad tot ce misca in oras! Imaginile nu constituie proba in instanta - VIDEO


Camerele de supraveghere montate de primarie in Cluj Napoca monitorizeaza la "sange" soferii care comit infractiuni rutiere, dar si pietonii "rebeli".

Imaginile pot fi folosite pentru a avea informatii din trafic sau pentru a vedea unde sunt probleme si trebuie sa intervina politia si inspectorii primariei, dar deocamdata imaginile nu sunt valabile in instanta.

"Aceste camere sunt foarte eficiente pentru noi. Pe langa monitorizarea traficului rutier, aflam informatii despre incendiile, blocajele din trafic, actiunea de deszapezire, inclusiv despre siguranta pietonilor, parcarile pe treceri de pietoni, a furturilor din masini, dar si a violentelor care au loc in trafic. Suntem deschisi la propunerea Politiei pentru ca acest program sa fie extins. Este practic un antrenament pentru politistii nostri comunitari, care in prezent fac echipe mixte cu inspectorii de la Politia municipiului", a declarat primarul Sorin Apostu.

Chestorul Ioan Pacurar, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj, a declarat ca imaginile nu pot fi folosite in instanta, dar ii vor face pe multi soferi sa fie mai civilizati.

"Palierul furturilor si al celorlalte infractiuni va fi acoperit, odata cu implementarea acestui sistem. Impreun cu Primaria avem acelasi tel, sa asiguram linistea si siguanta cetateanului, astfel incat Cluj-Napoca sa fie un oras mai sigur", a declarat Pacurar.

Sistemul de monitorizare video a traficului rutier a fost pus in functiune la inceputul acestei luni. Camerele au fost montate de firma Electrogrup, care le-a inchiriat primariei cu 100.000 de euro pe an.

Comentarii Facebook