Camera Deputatilor va dezbate dosarul "Jaf la Banca Transilvania"!


Deputatul PNL, Virgil Pop, a sesizat  Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor din Camera Deputatilor in legatura cu unele nereguli ale anchetei in cazul celor doi suspecti din dosarul "Jaf la Banca Transilvania".

"Doamna Dana Doina Hosu, mama unuia dintre cei doi suspecti, mi-a prezentat, in cadrul unei audiente, o serie de documente prezente la dosar care ridica mari semne de intrebare asupra identitatii celor doi tineri. Cred ca in acest caz se impun unele verificari. Este anormal ca oameni asupra carora exista mari dubii ca ar fi comis anumite fapte penale sa stea inchisi in arest preventiv un an, cum este in acest caz", a spus deputatul clujean.

El a solicitat discutarea de urgenta a acestei spete la Camera Deputatilor.

"Supun atentiei dumneavoastra o plangere ce mi-a fost inaintata de catre doamna Dana Doina Hosu, mama unuia dintre suspectii arestati in cazul cunoscutului jaf ce a avut loc in anul 2009 la una dintre Agentiile Bancii Transilvania din Cluj-Napoca. Doamna Hosu reclama, aducand dovezi destul de concludente, faptul ca arestarea fiului sau a fost facuta desi datele anchetei arata neconcordante intre constatarile la fata locului si situatia de fapt. Avand in vedere faptul ca fiul doamnei Hosu se afla de mai mult de un an de zile in arest preventiv la Penitenciarul Gherla si ca din expunerea dansei rezulta ca Andrei Dan Hosu a fost victima unor posibile abuzuri, va rog, stimati colegi, sa supuneti cat mai rapid aceasta sesizare pe ordinea de zi a Comisiei si sa dispuneti audierile necesare pentru a putea stabili adevarul si pentru a prezenta o opinie in acest caz controversat", se arata in sesizarea depusa la Camera Deputatilor.

Tribunalul Cluj a dispus la inceputul acestei saptamani ca cei doi suspecti, Andrei Hosu si Bogdan Baciu, sa fie eliberati, dar parchetul a depus recurs, care va fi judecat la Curtea de Apel Cluj.

 

Citeste si...

Suspectii Jafului de la Banca Transilvania, eliberati

Dana Hosu: Dupa 14 luni Dumnezeu mi-a auzit plansul si copilul meu a fost eliberat!

Un martor din dosarul "Jaf la Banca Transilvania", acuza politia ca l-a fortat sa dea o declaratie falsa!

Comentarii Facebook