Calin Platon, fostul prefect de Cluj, achita 165 de mii de euro pentru bebelusul omorat pe trecerea de pietoni

Calin Platon, fostul prefect de Cluj, va plati 165 de mii de euro despagubiri familiei bebelusului mort in urma accidentului de pe trecerea de pietoni din cartierul Grigorescu, pe care el l-a provocat anul trecut.

Surse judiciare au precizat pentru Stiri de Cluj ca 150.000 de euro vor fi primiti de cei doi parinti, iar inca 15.000 de euro vor fi achitati pentru leziunile suferite de mama copilului, in urma accidentului.

Tiberiu Ban, avocatul lui Calin Platon, a declarat ca cele doua parti au ajuns la o intelegere, dar nu a vrut sa precizeze suma care va fi platita drept despagubiri.

"Am reusit sa ajungem la un consens si s-a incheiat o tranzactie in prezenta aparatorilor si in fata notarului prin care doamna Jakab isi retrage plangerea cu privire la vatamarea corporala grava. Pentru ca nu s-a reusit fizic sa se achite pretentiile sub aspectul daunelor morale privind exclusiv sumele pretinse pentru decesul fiului partilor civile s-a acordat un termen de instanta, ca sa se stinga si acel litigiu", a declarat Tiberiu Ban.

Banii trebuie sa fie platiti pana in 10 martie, cand este programata urmatoarea infatisare din acest proces.

Tiberiu Ban a mai declarat ca fostul prefect isi recunoaste vina si ca va beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei.

"Domnul Platon nu a negat ca este vinovat in timpul anchetei penale si si-a recunoscut vinovatia", a precizat Tiberiu Ban.

Calin Platon a accidentat in 28 august 2010 o femeie si pe bebelusul acesteia care se afla intr-un carucior, in timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni.


Accidentul s-a produs in cartierul Grigorescu, iar bebelusul a murit la cateva zile dupa accident.

 

Citeste AICI amanunte despre acest accident!


Citeste si...

Platon, fostul prefect al Clujului, condamnat cu suspendare, dupa ce a omorat un bebelus pe trecerea de pietoni

Comentarii Facebook