Câine abandonat, salvat de veterinarii din Dej. Lanțul de la gât l-a strâns până s-a încarnat



Un câine a fost dus de urgență la cabinetul veterinar, după ce a fost găsit pe străzile Dejului, având răni grave în jurul gâtului. Rănile au fost cauzate de un lanț prins cu lacăt, cu care animalul era strâns.

Cainele a fost dus ieri la cabinetul medicului veterinar Marcel Trambitas de catre un dejean. Conform acestuia, patrupedul se afla pe o strada din Dej inca de acum cateva luni, dar abia ieri s-a apropiat de el si i-a vazut rana grava din zona gatului, formata din cauza lantului metalic prins cu lacat, scrie dejeanul.ro.

Veterinarul i-a efectuat anestezie, iar mai apoi, cu un cleste de mari dimensiuni a taiat lantul, care abia ii permitea acestuia sa respire. Dupa aceea, ranile i-au fost toaletate si cainele a primit cele mai bune ingrijiri, fiind tinut sub supraveghere pana la refacerea totala.

Patrupedul era microcipat, așa că cei de la cabinet au aflat imediat cine este proprietarul. Este vorba de o familie din judetul Salaj, care desi avea obligatia sa anunte la medicul veterinar din comuna disparitia animalului, nu a facut-o.

Proprietarul a fost anuntat despre faptul ca animalul a fost gasit in Dej, dar acesta a declarat ca nu si-l mai doreste deoarece l-a inlocuit la scurt timp dupa disparitie.

Conform legii, proprietarul riscă între 6 luni și 3 ani de închisoare pentru abandonul câinelui.

Animalul va fi îngrijit de Asociatia Anima Pro Terra , pana cand cineva isi va dori sa îl adopte.

Comentarii Facebook