Buletinele se schimbă de la 1 aprilie. Vezi ce date vor conține noile buletine biometrice



Românii vor putea opta, începând cu 1 aprilie, pentru noile buletine biometrice, care vor avea implementate mai multe elemente particulare.

Astfel, pe langa datele care sunt acum prezent pe buletin, noile carti de identitate vor contine si datele din formatul tiparit, cu exceptia semnaturii olografe a titularului, prenumele parintilor titularului, certificate si certificate calificate, date biometrice ale titularului constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete, potrivit PRO TV.

"Cartea de identitate va avea incorporat un cip cu interfata contact, iar Cartea electronica de identitate (CEI) si Cartea electronica provizorie vor avea incorporate un cip cu dubla interfata, cu contact si contactless. Cip-urile includ microcontrolere integrate, cu capabilitati de procesare criptografica, memorie interna si au implementate intern masuri de protectie avansata impotriva accesului neautorizat si a copierii/alterarii informatiilor continute (...) Asigurarea confidentialitatii datelor transmise/primite intre CEI/CER si cititor se face prin utilizarea metodelor criptografice si/sau a unei infrastructuri de chei publice", informeaza autoritatile.

Datele biometrice vor putea fi preluate doar în prezența titularului la sediul instituțiilor statului.

Cipul care se va afla pe noul buletin va avea trei zone de memorie:

- zona de date cu caracter personal, protejata in fata modificarilor, totul pentru ca pe aceasta sa se afle doar datele permise de lege

- zona de date biometrice

- zona de certificate digitale

Comentarii Facebook