Buletine pentru 71 de locuitori din comuna Gilau

71 de locuitori din Gilau au solicitat eliberarea cartilor de identitate la statia mobila a Directiei Judetene de Evidenta a Personoanelor, care a ajuns miercuri in comuna.

 

"Au fost primite un numar de 71 de cereri de la locuitorii comunei Gilau, dintre care 23 de cereri pentru prima eliberare a cartii de identitate si o cerere pentru stabilirea resedintei, restul fiind preschimbari ca urmare a expirarii, deteriorarii, schimbarii domiciliului etc", se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Cluj, in a carui subordine se afla Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor.

 

Actele de identitate urmeaza sa fie ridicate de locuitori de la sediul Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Cluj sau de la postul de politie din localitate.

 

Conducerea Directiei face un apel catre clujeni sa isi verifice periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate, in vederea evitarii situatiilor in care pot deveni contravenienti. "In conformitate cu prevederile legale, cetatenii sunt obligati sa se prezinte, in termen de 15 zile de la implinirea varstei de 14 ani sau inainte cu cel putin 15 zile de la expirarea valabilitatii actului de identitate detinut, la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor la care sunt arondati cu domiciliul sau la Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor Cluj, cu sediul in Cluj-Napoca, str. Aviator Bădescu, nr.7-9, pentru a solicita intrarea in legalitate", se mai arata in comunicat.

 

Nerespectarea acestor prevederi atrage raspunderea contraventionala, care se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 40 si 80 de lei.

Comentarii Facebook