Bugetarii, speriati de disponibilizare, dau buzna la Casa de Pensii Cluj pentru a-si asigura batranetile si cer pensionarea anticipata


Reducerile de salarii anuntate de Traian Basescu i-a facut pe clujenii care sunt in pragul pensionarii sa isi depuna cereri pentru a iesi mai repede la pensie. Solicitatile depuse in luna mai s-au dublat fata de luna aprilie.

Bugetarii in pragul pensionarii sunt speriati ca o data cu reducerea bugetelor de salarii vor fi facute disponibilizari si ca ei vor fi primii pe lista.

?

"Trebuia sa ies la pensie in curand, dar acum sunt in dubiu nu stiu ce sa fac. Nu e vorba ca ne taie salariile, dar daca stau poate voi fi in situatia sa ies in pensie cu bani mai putini ca acum. Nu se stie ce se intampla asa ca riscam. Poate acum punctul de pensie e la un nivel si peste cateva luni, daca criza va fi mai mare, punctul va fi mai mic si voi pierde", a declarat pentru Stiri de Cluj Silvia Suciu, o clujeanca ce lucreaza in sistemul sanitar si este in pragul pensionarii.

?

Ionel Drota a spus ca este in pragul pensionarii, dar se teme ca dupa reducerea bugetului de salarii va fi primul pe lista de disponibilizare, asa ca "mai bine merg in pensie, chiar daca sunt bani mai putini e mai caldut".

?

La Casa de Pensii Cluj, in luna mai s-au inregistrat 360 de cereri de pensionare anticipata, fata de 150 cate cereri s-au inregistrat in aprilie.

In Dej si Turda, la cele doua sucursale ale Casei de Pensii Cluj, numarul cererilor s-a triplat in luna mai si au fost depuse 260 de solicitati de pensionare anticipata.

Cererile de pensionare anticipata se depun cu 30 de zile inainte de teremul limita de pensionare. In judetul Cluj, casa de Pensii avea in evidente in luna martie 181.188 de pensionari, din care aproape 21.000 sunt pensionari din agricultura.

Comentarii Facebook