Branza si produsele romanesti sunt laudate, dar lipsesc de pe piata europeana! Vezi o posibila explicatie VIDEO

 

Comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, nu stie de ce branza romaneasca si alte produse traditionale nu sunt prezente pe piata europeana.

Oficialul a declarat la Cluj Napoca, sambata, intr-o conferinta de presa ca una dintre explicatii ar fi faptul ca producatorii romani nu au productii mari.

"Si eu sunt cateodata surprins. Tin minte cand eram ministrul Agriculturii, la un targ din Germania, cand am adus producatori de branza traditionala, care a trecut foarte bine in Germania. Le-am spus sa aduca mezeluri si branza pentru o saptamana, cat dura targul, si deja din a doua, a treia zi au inceput sa puna dramuit pe stand pentru ca trecea foarte repede. Au fost lanturi de magazine care le-au solicitat produsul si le-au spus: 'Branza dvs. este buna, as vrea sa cumpar atatea tone si sa le livrati in Germania'. Producatorii au raspuns: 'Pai noi nu avem atat, noi vindem pe piata", a comentat Dacian Ciolos.

Comisarul european pentru agricultura a mai afirmat ca totul ar putea fi o problema de productie. "Nu stiu! E probabil o problema de productie sau de concentrare a ofertei, pentru ca produsele respective sa apara si in afara Romaniei. Pentru ca piata cred ca exista", a mai spus Ciolos.

Comisarul european pentru agricultura a participat la Cluj Napoca la conferinta Consortiului Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj si a vizitat si Targul Agraria Cluj.


Vezi si...

Dacian Ciolos, comisarul european pentru agricultura, a mancat branza la Targul Agraria de la Cluj si a dat sfaturi! VIDEO

Comentarii Facebook