banner vertical 155x600 ACI.jpg
banner vertical 155x600 ACI_1.jpg
Image 1 of 2

Social

Bombă în dosarul Uioreanu!!! Martorul sub acoperire e ofițer SRI?

   

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a depus la Tribunalul Cluj o cerere de revizuire a pedepsei de șase ani de închisoare, pe care a primit-o în dosarul de corupție în care a fost judecat.

 

Pentru o astfel de cerere de revizuire, avocații trebuie să aducă o probă nouă, care nu a fost cunoscută la momentul judecării fondului.

 

Astfel, avocatul lui Uioreanu, profesorul de drept Radu Chiriță (foto) a scris în cererea de revizuire că martorul sub acoperire este un subofițer SRI, în concret fostul plutonier Anca albu. În dosarul Uioreanu, procurorii DNA au folosit un martor cu identitate protejată, care a fost botezat Ion Ursache. Acest martor, a creat o controversă permanentă în acest dosar penal, deoarece a povestit cum a găsit laptopul lui Uioreanu, pe malul lacului de acumulare de la Florești, loc unde a fost aruncat chiar de șeful de cabinet al fostului președinte al CJ Cluj, Răzvan Pop. În acel laptop, procurorii DNA Cluj susțin că au descoperit lista cu șpăgile primite de Uioreanu de la diverși oameni de afaceri.

 

Avocatul Radu Chiriță a ajuns la o concluzie interesantă și anume că martorul sub acoperire e angajat SRI, caz în care este ilegal să adune probe, și mai apoi să le ofere pe tabă la DNA. Chiriță a confruntat informațiile din dosarul Uioreanu, dar și din dosarul lui Mihnea Iouraș, condamnat la rândul lui, pentru că a beneficiat de informații de la SRI, adică chiar de la plutonierul Anca Albu. În urma acestei stări de fapt, plutonierul SRI a fost data afara din SRI iar în prezent se judecă cu această instituție.  ”Martorul protejat a declarat la Curtea de Apel Cluj că a găsit laptopul, pe marginea unui lac de acumulare, de la Florești, în data de 15 martie 2014, și l-a predat la DNA în data de 17 martie 2014 ... La pagina 12 din rechizitoriu (dosarul lui Iouraș - n.n.) se arată că martorul Pop Răzvan a fost supus unor activități de supraveghere operativă de către un ofițer SRI, la data de 15 martie 2014. De asemenea, la paginile 69-70 din același rechizitoriu, rezultă că ofițerul SRI Anca Albu a făcut parte din echipa SRI care a participat la activități de supraveghere video, audio și de fotografiere a lui Răzvan Pop, la data de 15 martie 2014”, spune Radu Chiriță. 

 

În paginile indicate de Chiriță, se arată că plutonierul Anca Albu a făcut parte din echipajul de filaj de la SRI, care număra opt oameni și patru mașini. Mai exact, în data de 15 martie 2014, Răzvan Pop a fost filat între orele 13 și 18.33. Dacă, fostul șef de cabinet al lui Uioreanu, a declarat adevărul, și anume că a aruncat laptopul pe malul lacului Florești, în data de 15 martie 2014, și aceasta informație este coroborată cu informația că Pop a fost filat, atunci este perfect logic ca SRI să fi găsit laptopul și să îl fi predat la DNA Cluj. 

 

Martorul Răzvan Pop, devenit principalul martor al acuzării, după ce a acceptat să lucreze pentru DNA, fiind prins în flagrant în dosarul Fany, a declarat următoarele la DNA:  ”La data de 13 martie 2014, a avut loc la sediul Consiliului Județean Cluj o percheziție după care am ieșit de la audieri, de la DNA, în jurul orei 16.30, deplasându-mă la Consiliului Județean, unde pe biroul meu am observat un alt calculator care nu îmi aparținea Am aflat că Uioreanu îi ceruse lui Bogdan Sauliuc să ascundă respectivul laptop ... Discutând cu președintele Uioreanu, acesta m-a întrebat ce este pe laptop și de ce țin evidențele respective ... Concluzia acestei discuții cu Uioreanu a fost că laptopul trebuie distrus, motiv pentru care în 15 martie 2014, l-am aruncat în zona barajului din Florești”, a declarat Răzvan Pop.

 

La pagina 12, din rechizitoriul lui Mihnea Iouraș, procurorul militar din cadrul DNA București a scris următoarele: ”probele administrate în cauză au dus la stabilirea în concret a situației de fapt prin fixarea momentelor la care Albu Anca Elena, subofițer cu gradul de plutonier în cadrul SRI CLuj, Sectorul D – Investigașii Informative, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu a luat la cunoștință fie direct die indirect, despre data, persoanele și entitățile vizate de activiățile de supraveghere operativ desfășurate de unitatea din care făcea parte, respectiv,  Pop Rpzvan Marius la datele de 19.12.2013, 12-13-15 martie 2014 și 18 martie 2014”.

 

Departamentul de investigații de la Știri de Cluj a reușit să stea de vorbă cu Anca Albu. Fostul angajat SRI a declarat că în prezent se află în proces cu instituția după ce a fost dată afară, în mod ilegal. Anca Albu are o altă versiune, care pare mult mai aproape de realitate. ”O singură dată am fost la filaj după Răzvan Pop. Atunci am anunțat șefii că îl cunosc, că am fost colegi de școală și m-au trimis acasă. Singura dată când am fost la filaj la Răzvan Pop era într-o zi de sâmbătă. A fost pe la prânz și am stat după el patru sau cinci ore. Locul filajului nu a fost la Florești, ci în față la DNA. Răzvan Pop a intrat în sediul DNA cu o geantă tip laptop și a stat mai multe ore. Când a ieșit părea vizibil agitat. S-a urcat în mașină și a plecat acasă. Sunt note de filaj cu surprindere foto și video. Dovezile astea trebuie să existe undeva”, a spus Anca Albu, pentru Știri de Cluj.

 

Întrebată dacă este posibil ca Răzvan Pop să fi aruncat laptopul la barajul de la Florești, cu filajul pe urmă, Anca Albu a spus că filorii SRI au interzis să coboare din mașini și să ridice probele. ”Noi nu puteam decât să anunțăm la bază. Dar ofițerul care se ocupa de caz, care nu era de la Sectorul D, de filaj, ci era cel care ținea dosarul putea să vină și să ia laptopul. E dooar o ipoteză deoarece în ziua respectivă, Pop a fost filat doar între anumite ore, iar atunci a fost la DNA”, a mai spus Albu.

 

Versiunea fostului angajat SRI, indică un fapt și mai năucitor și anume că Răzvan Pop este una și aceeași persoană cu martorul sub acoperire Ion Ursache.

coral1_1_1.jpg
11-8-2018, 9:14
126 vizualizări
16 comentarii
usha13-8-2018, 9:12
Uioreanu a fost faultat pentru ca s-a opus preluarii PNL de catre partidul bocului. PNL actual e doar un zombie. Avortonul utecist de la primaria Cluj stie ce il asteapta. Cand nu vor mai tine in brate "prietenii" americani va infunda puscariile.
Nasul12-8-2018, 9:53
Il asteptam sa se elibereze urgent pe Muioreanu,sa-l vedem din nou pe liste si sa-l votam ca e un clujean adevarat.Din marile realizari amintesc doar una extrem de importanta;schimbarea numelui aeroportului Cluj,pt.care ii multumim din suflet.
tudor tudorel12-8-2018, 6:11
Anca Mărincean, Ionuţ Vasile de la Cluj - colaboratori perverşi ai SRI, plătiţi la greu din bani publici. Afară cu ei din DNA!
Ăştia 2 nu-s buni nici de procurori de judecătorii! Nişte semidocţi!
Pute baaa11-8-2018, 21:36
Pute ca naiba a razbunare intre clanuri mafiote, razbunari politice si bani multi, judecatori si procurori politisti judiciari si SRI-sisti corupti. Vai de noi astia care platim taxe, daca asta-i la nivel de local ma itreb ce e mai sus?
Poate...12-8-2018, 4:32
Muioreanu n-o fi dat dreptul mai departe si de aia Mafia romaneasca l-a dat in gat.
Pute baaa12-8-2018, 7:44
Ma intreb daca si cazul Apostu nu are legatura cu banii dati mai departe. Am urmarit demonizarea acestuia in presa vremii, ca avea zeci de telefone, sute de SIM-uri, umbla noaptea ca talharii dupa lebenita, bani incasati ca spaga pe firma de avocatura a neveste-si, cuiva nu ia placut asta si ....Ca Primar a fost cel mai OK, el a inceput parkingurile, giratoriile intradevar utile si avea si alte proiecte desfintarea garajelor, largire strazi.
Ion A.13-8-2018, 2:25
corect! Apostu a fost singurul primar eficient de dupa 1989
Da13-8-2018, 15:57
Nu cred ca nu a luat spaga, ca toti o fac, dar probabil ca el a fost lacom si nu a dat mai departe la mafia politica. Era pe deasupra un ifosit ca nimeni nu e ca el.
Asa cum era insa, podul Napoca l-a reabilitat in 11 luni. Cat i-a trebuit lui Boc pentru podul Traian?
Nelu11-8-2018, 21:08
...Asa si aia inseamna ca-i mai putin vinovat infractorul asta? Ca mita luata nu-i tot mita sau cum? Oameni buni nu mai puneti botul la manipulari deastea, un infractor e tot un infractor, in tari mai putin cocotiere ai furat ai plecat la puscarie nu stai la discutii ca sa vezi ca daca si cu parca.Hai noroc!
@Nelu13-8-2018, 15:51
Justitia are la baza un principiu. Decat un nevinovat in puscarie mai bine 100 de vinovati in libertate. Sa gaseasca procurorii probe corecte si sa-l acuze ca de aia au salariile acelea imense, iar atunci nimeni nu are de comentat.
Maria11-8-2018, 19:22
Cam miroase a aprobe false !!
Pavel11-8-2018, 11:17
Sa stea la bulau acest Uioreanu si sa vina si tovarasul lui Bene. Au spaguit ca sa faca pista si au milioane de euro.

Bene sta in Italia in libertate si in Romania a primit inchisoare cu executare. Pai unde e corectitudinea?
papa11-8-2018, 18:02
iti urez sa ajungi tu la bulau. peviata
Ion11-8-2018, 19:59
@papa simti ca se strange latul, nu poti domi noaptea, dute sa imi s*** pwl de lingau pesedist.
Intrebare inocenta11-8-2018, 9:57
De ce l-a aruncat LANGA LAC si nu l-a aruncat IN LAC?
Cam pute ceva in aceasta "DISTRUGERE DE PROBE".
Ina11-8-2018, 11:16
Pentru că trebuia găsit. Probabil a fost sustras și povestea cu găsitul, e doar o ..poveste.

Cele mai citite ştiri din Social

10753 vizualizări
18-10-2018, 12:08
Incendiu puternic pe strada Oașului / UPDATE: 45 de oameni evacuați - VIDEO» Vezi tot
7783 vizualizări
18-10-2018, 12:24
Cluj: Tânăr drogat umblă haotic printre mașini cu plicurile în buzunar - VIDEO» Vezi tot
4016 vizualizări
18-10-2018, 9:59
ANAF a început să impoziteze nunțile» Vezi tot
2987 vizualizări
18-10-2018, 21:09
Șofer decedat în urma unui accident pe strada Sfântu Ion» Vezi tot
2362 vizualizări
18-10-2018, 21:35
Incident șocant într-un autobuz, în stația Iulius Mall. A murit între scaune» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?