Bolnavii din Cluj sunt pusi pe drumuri in cautarea medicamentelor

Mai multi furnizori de medicamente refuza sa colaboreze cu farmaciile clujene dupa intrarea in vigoare a ordonantei care stabileste termenul de plata a medicamentelor la 7 luni.

Presedintele Colegiului Farmacistilor din Cluj, Speranta Iacob, a dat exemplul unui furnizor francez, care livreaza medicamente pentru bolnavii de inima, care accepta doar plata pe loc. "Putine dintre aceste medicamente au inlocuitori si bolnavii sunt nevoiti sa mearga de la o farmacie la alta ca sa vada care s-a putut aproviziona si care nu", a spus Speranta Iacob.

Ea sustine ca din luna iunie farmaciile clujene elibereaza medicamente gratuite si compensate care nu au fost inca decontate de Casa de Asigurari de Sanatate. "Modificarile legislative adoptate anul trecut prevad decontarea dupa 6 luni plus o luna pentru analiza", a mai spus presedintele Colegiului Farmacistilor.

In aceste conditii, farmaciile clujene vor primi banii pentru retetele onorate in iulie 2009 abia luna viitoare. Decizia de crestere a termenului de decontare a fost luata de Guvern anul trecut, dupa ce fondurile alocate pe 2099 au fost epuizate.

Comentarii Facebook