Boc: Traficul la Institutul Oncologic va fi decongestionat cu un PARKING

 

Primarul Emil Boc a anunțat că s-a ajuns la un acord privind construcția unui parking la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, un punct extrem de tensionat din traficul clujean.

 

Se resimte și orice blocaj care este sus la Oncologie, pe strada Creangă, se simte în Piața Blaga. Jos nu se mai absoarbe traficul, dacă acolo de pe Republicii nu se absoarbe traficul pentru a merge la Oncologie, totul este blocat. În fiecare dimineață avem polițiști care dirijează circulația în zona clinicilor universitare. 

 

Am stabilit o chestiune, pe Pasteur când coborâm nu parcăm și pe dreapta și pe stânga pentru că nu mai poate trece nici măcar o mașină. Am stabilit că pe partea dreaptă se parchează și pe stânga nu. Blocajul era așa de mare că nu se mai putea circula.

 

Am găsit deschidere totală la conducerea Institutului Oncologic să construim în parteneriat un parking cu o terasă înierbată. Poate va avea 2 etaje, dar care va deservi zona și să ne fluidizeze traficul pentru toate clinicile universitare din zonă. Modelul va fi exact acela pe care îl avem cu UBB. Azi este licitație pentru 0parkingul de pe Hașdeu unde sunt minim 12 oferte depuse. Nu mai este prețul cel mai mic, ci un mixt de criterii. Legea îți dă acum posibilitatea să gândești caiete de sarcini care să iasă din carapacea aceea. Este adevărat că funcționarii sunt captivi la aplicarea prețului cel mai mic, pentru că e singurul element care îi scutește de întrebări de la alte discuții. Eu vreau să ne mai asigurăm că nu vor mai câștiga unii ca la Negoiu, ca la centrul DIM, ca la Liceul Mihai Eminescu. Vin oameni cu prețul cel mai mic, iau avansul de 30% prevăzut de lege, și apoi intră în faliment”, a explicat primarul Emil Boc, la Realitatea FM.

 

Emil Boc anunță sens unic pe strada Moților, plus o surpriză

 

 

Foto: Ziar de Cluj

Comentarii Facebook