Boc se laudă că finanțează cabinetele stomatologice din școli, unde Ponta a tăiat fondurile - VIDEO

 

Primăria Cluj-Napoca alocă și în 2013 suma de un milion de lei pentru modernizarea și funcționarea celor 17 cabinete stomatologice școlare din oraș.

 

Am alocat până acum un milion de lei pentru dotarea a 17 cabinete stomatologice la standarde moderne. Investiția a fost una de succes și benefică, pentru că îi ajută pe elevii clujeni să aibă tratamente stomatologice la timp și să se ferească de dureri. Mă bucur că aici la Școala Brâncuși cabinetul stomatologic arată la standarde impecabile și că școala e modernă.

 

Anul acesta avem circa un milion de lei în buget pentru finanțarea celor 17 cabinete stomatologice. Deci, ceea ce nu face Guvernul și Casa de Sănătate, face Primăria în continuare anul acesta. Noi nu am fost luați prin surprindere de decizia Guvernului de a nu mai finanța prin programul național și prin Casa de sănătate aceste tratamente stomatologice pentru copii. Acum rămân exclusiv pe seama Primăriei, dar avem aparatură modernă”, a declarat primarul Emil Boc. 

 

Municipalitatea a modernizat deja 16 cabinete stomatologice din școli. De asemenea, un cabinet a fost creat de la zero, iar altul este în pregătire. Cu toate acestea, cererea este mult mai mare, fiind nevoie și de alte cabinete. ”Suntem puțin descoperiți în Zorilor, dar am repartizat toate școlile spre cele mai apropiate cabinete medicale. Un medic stomatolog are o normă de 1.500 de copii înscriși. La ora actuală toți au peste 2.500 de copii înscriși. Aducem copiii de la școlile fără un cabinet stomatologic, la școlile care au cabinet. Prevenția și educația sanitară sunt importante, iar prin colaborare cu UMF, cu rezidenții de la stomatologie, putem să facem niște programe frumoase”, a explicat și Rozalia Mogoșan, șef Serviciul cabinete medicale Primăria Cluj-Napoca.

 

Guvernul alocă bani numai pentru plata salariilor medicilor stomatologi, dar și aceștia vin cu întârziere. ”Guvernul alocă bani pentru salarii, dar se decontează târziu și ne ajung numai până în luna octombrie”, a mai spus Mogoșan.

Comentarii Facebook