Bloc cu 6 etaje se ridică lângă Iulius Mall, ”între case”. Miliardarul Gadola face blocul, dar în 2014 contesta

 

Miliardarul Ștefan Gadola a primit avizul pentru a construi un bloc cu 6 etaje lângă Iulius Mall Cluj, cu toate că vecinii nu sunt de acord pentru că sunt numai case.  

 

Marius Abrudan, reprezentantul miliardarului Ștefan Gadola, a explicat, marți, 17 mai, în Consiliul Local că proiectul s-a amânat un an și jumătate pentru a le face pe plac vecinilor. ”Am redus gradul de ocupare a terenului și am cedat din suprafața deținută de investitor, circa 800 de metri, pentru a fi lărgită strada. Se va face un trotuar, parcări și o stație de autobuz, pentru a se circula mai bine pe stradă. Vom construi 89 de apartamente, iar locurile de parcare vor fi mai multe, putând fi închiriate și vecinilor”, a explicat acesta. 

 

Clujenii care locuiesc pe strada Între Lacuri susțin că blocul ce va fi ridicat de SC ELM Imobilis SA, firmă condusă de Raul Gadola, fiul cel mai mare al fostului patron de la Energobit, va duce la aglomerarea unei străzi pe care și acum se circulă foarte greu. 

 

Aceștia au reclamat faptul că blocul este proiectat de biroul de proiectare Dico&Ţigănaş, deținut de Șerban Țigănaș, membru în Comisia de urbanism a Primăriei Cluj-Napoca. ”Problema rămâne înălțimea foarte mare față de clădirile învecinate. Ne pierdem intimitatea. Nu cred că i-ar plăcea cuiva să fie privit din bloc direct în curte. Acum strada este foarte aglomerată, dar ce va fi în viitoar când vor apărea cel puțin 89 de autoturisme în plus”, a spus un locatar.

 

Consilierul local Ovidiu Florian a spus că proiectul este unul de viitor și că nu poate fi blocată dezvoltarea orașului.

 

Consilierul local Csoma Botond, de la UDMR, a precizat că trebuie gândită o reducere a înălțimii construcției pentru a nu sufica zona.

 

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au spus, însă, că imobilul respectă toate prevederile legale, mai ales că dezvoltatorul a cedat 800 de metri din parcela de jumătate de hectar pentru a fi extinsă strada. 

 

În cele din urmă, consilierii PNL au votat în bloc construirea imobuilului, fiind numai patru voturi ”împotrivă” şi două abţineri.

 

Interesant este că în 2014, Ștefan Gadola se opunea construirii unui bloc cu 5 etaje pe strada Eremia Grigorescu, chiar lângă vila miliardarului. Beneficiarii construcției erau Liviu Ciupe, George Ciugudean, Irina Ferencz, Florian Coșoiu.

 

Ștefan Gadola și-a angajat avocat și a încercat să blocheze proiectul, început în 2008, când Xenia Melinda Mureșan a dorit să ridice un bloc de S+D+P+4E, pe parcela de la nr. 122.  ”Față de propunerea prezentată, proprietarii au făcut sesizări, reclamând regimul de înălțime de patru etaje, distanța de amplasare față de limitele de proprietate și casele existente, dar mai ales tipul de locuință colectivă, cu circa 20 de apartamente. Argumentul invocat este acela că pe frontul strazii Eremia Grigorescu, între intersecția cu strada Rarău și cea cu strada Tăietura Turcului, predominante sunt casele familiale tip vilă, cu unele excepții la nr. 126 și 130, iar aprobarea unui nou bloc între case ar prejudicia zona”, scria, în 2014, Știri de Cluj.

 

Xenia Melinda Mureșan (n.red. soția Alexandru Mureșan, fostul adjunct al IPJ Cluj condamnat de Curtea de Apel Cluj a închisoare pentru fals) era asociată cu Liviu Ciupe.

 

Avocatul omului de afaceri Ștefan Gadola, unul dintre cei mai bogați clujeni, a spus că proiectul trebuie respins pentru că în zonă sunt numai vile, iar un bloc va strica aspectul. ”Este o zonă de case și vile. Noi cerem un vot împotrivă pentru a nu afecta viața celor care au investit acolo în case”, a spus avocata omului de afaceri.

 

Până la urmă, în urmă cu doi ani, consilierii locali au aprobat construcția blocului lângă vila omului de afaceri.

 

Miliardarul Ștefan Gadola se trezește cu un bloc de 5 etaje lângă vila lui din Grigorescu

Comentarii Facebook