Blestemul pădurilor! Un pădurar, acuzat că a defrișat pe rupte și a construit 135 de apartamente, a murit în pădure

 

Un pădurar din Cluj a construit nu mai puțin de 135 de apartamente, din pădurile tăiate ilegal de la Someșul Rece. 

 

Este vorba despre fostul şef de district din cadrul Ocolului Silvic Someşul Rece, Valer Prigoană, care a construit blocuri din ”leafa” mică de stat, 2.200 de lei salariu pe lună.

 

Prigoană a decedat acum zece zile, în urma unui infarct, survenit chiar în ziua în care șeful lui, Traian Mariş, directorul Direcţiei Silvice Cluj, a fost arestat de DNA Cluj.

 

Pădurarul Valer Prigoană a început să facă bani în anii 2006, când a fost numit şef de district. Atunci, șeful lui Prigoană la Ocolul Silvic din Gilău era chiar Traian Mariş, directorul arestat al Direcţiei Silvice Cluj, sprijinit de PNL Cluj, care acum e după gratii. Valer Prigoană a construit în localitatea Floreşti, pe strada Cetăţii, şase blocuri.

 

Apartamentele au fost vândute în 2007, cu prețuri cuprinse între 48.000 de euro şi 60.000 de euro. Din Florești, Prigoană s-a extins în Cluj-Napoca, unde a construit un bloc cu două etaje, pe strada Eugen Ionesco. ”Stadiul actual al lucrărilor indică faptul că se va construi şi mansardă ceea ce încalcă autorizaţia de construire, iar din punct de vedere tehnic, are loc o încărcare suplimentară a cladirii, şi un acoperiş mai înalt”, s-au plâns clujenii care locuiesc în zonă.

 

Valer Prigoană a făcut ce fac toți dezvoltatorii imobiliari, nu a plătit TVA pe tranzacțiile făcute, astfel că Direcţia Generală a Finanţelor Publice Cluj l-a dat în judecată pentru plata a 1,44 milioane de lei TVA. Conform Fiscului clujean, Prigoană a obținut din vânzarea apartamentelor şase milioane de lei.

 

Procesul s-a judecat la Curtea de Apel Cluj, unde un judecător a stabilit că familia Prigoană nu trebuie să plătească TVA -ul pentru tranzacțiile făcute între anii 2008 - 2009. Recursul se judecă la  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Colegii lui Prigoană susțin că a fost ajuns de blestemul lemnului. El a murit în urmă cu zece zile în pădure, în timp ce făcea un inventar privind lemnul furat în ultimii ani.

Comentarii Facebook