Biciletele oferite cu "imprumut" de Primarie la Sala Sporturilor nu pot fi folosite seara


Biciletele oferite cu "imprumut" de Primarie la Sala Sporturilor nu pot fi folosite seara, deoarece nu sunt prevazute cu echipamente speciale pentru conditii de vizibilitate redusa.

"Ele sa nu pot fi utilizate legal dupa momentul cand incepe sa se insereze, desi oficial s-a anuntat ca pot fi utilizate pana la ora 22:00. Nici acum, in iulie, nu este legal sa circuli la acea ora fara lumina alba sau galbena in fata si rosie in sapte, iar in septembrie-octombrie, cand se intuneca mult mai repede, nici la ora 20:00 nu mai pot fi legal utilizate bicicletele din proiectul "I Love Velo" asa cum sunt echipate la ora actuala", a declarat Radu Mititeanu, director executiv al Clubului de Cicloturism Napoca.

El sugereaza primariei remedierea deficientelor atat in Cluj-Napoca, cat si in celelalte orase in care a fost initiat proiectul "I Love Velo". Radu Mititeanu a mai spus ca primaria si asociatia Green Revolution folosesc pe nedrept sloganul de "Bike Sharing".

"Prin utilizarea abuziva a termenului se creeaza confuzie si implicit se creeaza dificultati in dezvoltarea unor adevarate proiecte de biciclete comunitare care se incadreaza in ceea ce s-a consacrat pe plan mondial ca fiind "bike sharing", cu multe zeci de statii unde pot fi preluate si predate bicicletele, amplasate in punctele de maxim interes, cu orar mult extins sau non-stop si cu biciclete echipate corespunzator pentru nevoi utilitare si folosibile adecvat intr-un spectru larg de timp si spatiu", a mai declarat Radu Mititeanu.

La Centrul de la Sala Sporturilor pot fi imprumutate de luni, 12 iulie, 150 de bibiclete intre orele 10.00 si 22.00. Amatorii de miscare trebuie numai sa completeze un formular cu datele din Cartea de Identitate si obtin o bicicleta pe care o pot folosi 2 ore.

Comentarii Facebook