Bicicliștii clujeni fac marș: Primăria plînuiește să îngusteze mai multe trotuare

 

Bicicliștii organizează un nou marș în 13 iulie, de la ora 18.00, pentru a-și cere drepturile. 

 

Marsul este legat si de faptul ca Primaria preconizeaza in continuare latire de spatiu alocat masinilor, a desfiintat pista de biciclete in p-ta Unirii de anul trecut si nu s-a conturat una noua, intentioneaza sa ingusteze mai multe trotuare si de asemenea benzi pe care aveau acces bicicletele (cazul bd.21 Decembrie 1989) si multe promisiuni probiciclistice au ramas in continuare doar pe hartie si unele dintre cele realizate sunt in stare precara ca marcaje, plus de calitate redusa prin lipsa de continuitate si de latime inadecvate etc”, precizează Radu Mititeanu, directorul executiv al Clubului de Cicloturism Napoca (CCN), organizatorul evenimentului.

 

Marsul va dura circa o ora si jumatate si va strabate zona centrala si pericentrala a Clujului si cartierele Gheorgheni, Marasti, Someseni si vom ajunge pana in Dezmir.

 

Traseul concret este: Piata Unirii - Bd.Eroilor - p-ta A.Iancu - p-ta St.Cel Mare - p-ta T.CIpariu - bd.N.Titulescu - str.Unirii - str. Al.Vaida Voevod - str.Sarmisegetuza - str.Dunarii - Calea Someseni - str.Platanilor - Cl.Dezmirului - str.Traian Vuia - str.A.Vlaicu - bd.21 Decembrie 1989 - p-ta Unirii - str.Memorandumului - cl.Motilor - str. G.Cosbuc - Parcul Central - str. Emil Isac - str.Petru Maior - p-ta L.Blaga - str. Napoca - p-ta Unirii.

 

Un element mai inedit este faptul ca marsul iese din oras, ajungand pana la nodul rutier de la Dezmir, si ca se trece pe langa rampa de deseuri de la Pata Rat si zona aferenta grav afectata urbanistic, social si ca mediu. Rampa veche trebuia inchisa inca de acum trei decenii si realizate solutii alternative, dar autoritatile amana la nesfarsit rezolvarea, desi Pata Rat este o pata pe obrazul Clujului din punct de vedere ecologic, social, peisagistic, de sanatate publica, ce trebuie cunoscuta, nu ignorata.

Comentarii Facebook