Miercuri 24 Aprilie

Berea "student" produsa de USAMV Cluj, premiata la Salonul "Inventika" 2011


Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca a fost premiata la cea de a XV-a editie a Salonului International de Inventii, Cercetare stiintifica si Tehnologii Noi "INVENTIKA-2011.

Salonul a avut loc în perioada 5-9 octombrie 2011, la Complexul Expozitional Romexpo din Bucuresti si a fost organizat de Autoritatea Nationala pentru Cercetare stiintifica (ANCS).

Salonul s-a aflat sub patronajul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si al Salonului International de Inventii de la Geneva, Elvetia avand statutul de eveniment oficial al Organizatiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuala – OMPI.
 
USAMV Cluj-Napoca a fost distinsa cu diploma de excelenta pentru calitatea standului prezentat la salon. USAMV a desfasurat un stand de 100 mp, cel mai mare stand al unei universitati la Salonul "Inventika-2011".

Standul  USAMV Cluj-Napoca a fost organizat pe domenii: Alimentatie,  Agricultura, Biotehnologii.  Au fost expuse cele mai reprezentative produse ale cercetarii cum ar fi:  berea "Student" bruna si blonda, ce a trezit un interes major, iaurtul din reteta proprie, medicamentele naturale Diavit, Eridiarom, miere din tei, salcam, floarea soarelui din productia proprie, produse bio Proplanta, mere si pere din soiurile brevetate in colaborare cu Statiunea de Cercetare - Dezvoltare Pomicola Cluj-Napoca.

Salonul INVENTIKA-2011 are scopul de a pune pe inventatori si cercetatori fata în fata cu industria, reprezentata prin importante firme producatoare si comerciale romanesti si straine. Inventatorii beneficiaza de sprijinul Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci-OSIM Bucuresti.

Comentarii Facebook