Benzinarii amendate la Cluj cu 38.000 de mii de lei de inspectorii ITM


12 benzinarii din Cluj au fost amendate de reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Cluj cu 38.000 de lei pentru nereguli privind securitatea si siguranta in munca.

Controalele au fost facute in intervalul 7-10 februarie 2011, si au vizat 16 benzinarii din judetul Cluj. Amenzile aplicate se ridica la valoarea de 38.000 lei.

"Controalele din domeniul de desfacere a produse petroliere vor avea continuitate in anul 2011. Prin aceasta ITM Cluj doreste o monitorizare constanta a starii de fapt in acest domeniu de activitate,  domeniu care cuprinde zone cu risc ridicat si specific de accidentare atunci cand nu sunt respectate prevederile legale de securitate si sanatate in munca", a precizat Emilian Rosca, inspectorul sef al ITM Cluj.

Cele mai frecvente nereguli au fost instruirea necorespunzatoare a lucratorilor, neefectuarea controalelor medicale la angajare sau periodice, neefectuarea verificarii rezistentei la dispersie a prizelor de impamantare, completarea necorespunzatoare a fiselor individuale de instructaj in domeniul securitatii si sanatatii in munca si faptul ca nu s-au luat masuri pentru asigurarea de materiale necesare informarii si instruirii lucratorilor.

Comentarii Facebook