Miercuri 24 Aprilie

Bechtel a concediat 800 de oameni, iar alti 2000 vor fi trimisi in somaj tehnic

800 de angajati de la autostrada Transilvania au fost concediati in ultimele zile. Alti 2000 vor fi trimisi in somaj tehnic pana la inceputul lunii martie.

Liderul de sindicat al angajatilor de la autostrada Transilvania, Mihai Lup, a declarat pentru stiridecluj.ro ca "800 de oameni au fost dati deja afara, iar alti 2000 din cei 4000 de angajati vor fi trecuti in somaj tehnic si vor primi pana in luna martie 75 % din salariu".

Informatiile furnizate de Lup se bat cap in cap cu cele furnizate de directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj, Daniel Don. Acesta din urma a declarat ca 2000 de angajati de la Bechtel au contracte pe perioada determinata, care vor expira pana la finele anului.

"Acestia oameni vor veni la AJOFM pentru a primi indemnizatie de somaj din luna ianuarie 2010 si ne vor sufoca practic. Problemele vor fi foarte mari", a mai spus Don.

El a declarat ca va da in judecata atat constructorul autostrazii Transilvania, compania Bechtel, cat si sindicatul de la autostrada si Cartel Afla, deoarece acesti muncitori nu au dreptul sa fie platiti de la fondul de somaj.

"Acestia au fost de acord ca 2000 de oameni sa fie angajati pe perioada determinata, adica mult mai multi decat ar fi fost normal. Cu totii se fac vinovati de aceasta situatie de aceea ii vom da in judecata", sustine in continuare Daniel Don.

La santierul din judetul Cluj al autostrazii Transilvania au lucrat pana in 1 decembrie 4000 de persoane. In urma cu 10 zile au fost dati in folosinta cei 42 de km ai tronsonului 2 B, iar compania Bechtel a anuntat ca mai are de recuperat de la stat restante in valoare de 100 de milioane de EURO.

Reprezentantii Bechtel nu au putut fi contactati pentru a comenta aceasta situatie, dar ei au declarat in repetate rinduri ca munca la autostrada va fi reluata in functie de finantarea asigurata de Guvern.

Comentarii Facebook