Dramatic. Noua bebelusi abandonati in maternitatile din Cluj - Napoca, de la inceputul anului

Noua bebelusi au fost abandonati in maternitatile clujene de la inceputul anului, aproape dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut. Medicii spun ca au incercat sa le convinga pe mame sa incerce sa isi creasca micutii, dar ca abandonurile survin din cauza problemelor financiare.

Cei mai multi bebelusi au fost abandonati dupa nastere la Clinicile Ginecologie I si II, dar si la Spitalul de Copii. Reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului au declarat ca abandonul dupa nastere este un fenomen in crestere din cauza crizei financiare, dar sunt mame care isi lasa copiii in spital pentru ca nu au unde locui si este prea frig pentru a-i duce in strada sau intr-un adapost improvizat. De la inceputul anului au fost abandonati 9 micuti, fata de 5 in aceeasi perioada a anului trecut.

Maria Szilagy are 19 ani si a nascut la Clinica Ginecologie I, la cateva zile dupa anul nou. Initial a vrut sa isi pastreze fetita, dar parintii nu i-au dat voie. "Am 5 frati acasa si locuim in doua camere. Nu m-au lasat sa duc copilul acasa si eu fara ajutorul lor nu pot sa fac nimic. Nu am loc de munca si daca nu loecuiesc cu familia, cu parintii, ar trebui sa stau in strada. Imi las aici copilul la spital si poate peste cateva luni voi veni sa il iau", povestestea Maria.

 

Tanara spune ca are de gand sa se angajeze si crede ca ar putea sa isi creasca pe viitor fiica. "Cu banii stransi poate voi avea o sansa si daca ma ajuta si tatal copilului il voi lua. Daca nu il las la casa copilului, pentru adoptie, macar sa aiba o sansa in viata, daca eu nu-l pot creste", a mai spus Maria.

Asistentii sociali au incercat sa ii integreze pe cei 9 micuti in familiile biologice, dar fara nici un succes, asa ca Directia pentru Protectia Copilului Cluj a depus, pentru fiecare caz, o cerere la Tribunal pentru a-i putea plasa pe copiii abandonati in regim maternal.

Comentarii Facebook