BattleLab Robotica 2013 Cluj: Robotul Kraft valorează 25.000 de lei și poate împinge 100 de kilograme - VIDEO și FOTO

 

Douăzeci de roboți construiți de studenții de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca se întrec în concursul BattleLab Robotica 2013 Cluj.

 

Încercăm să le dezvoltăm studenților noștri aptitudini practice. Suntem în momentul acesta cel mai mare concurs de sumo robotics din țară. Suntem înscriși în campionatul european și avem peste 100 de participanți. 

 

Roboții sunt construiți de către studenți în grupe de câte 4. Sunt complet autonomi. Ei fac de la zero roboții și noi îi mai îndrumăm. Un robot poate ajunge de la câteva sute de lei la mii de euro. Avem roboți de 25.000 de lei, care nu sunt neapărat mai buni, dar au component mai bune. Robotul Kraft are un motor foarte puternic care poate împinge o greutate de 100 de kilograme”, a spus Septimiu Crișan, organizator Universitatea Tehnică Cluj.

 

Robotul cel mai scump din concurs a fost denumit ”Kraft” și costă 5.000 de euro. ”Motoarele sunt cele mai importante componente într-un robot. Ele dau forța și viteza. Costă câteva mii de euro”, ne-a spus Tudor Turcu, student în anul 1 la Facultatea de Calculatoare din cadrul UTCN. 

 

Roboții din competiție au fost împărțiți pe grupe, iar câștigătorii grupelor se vor întrece în rundele superioare până în marea finală. Roboții sumo sunt puși într-un ring, iar câștigător este cel care reușește să își scoată adversarul afară din spațiul de luptă, după modelul din sumo.

 

Cei mai buni roboți vor fi premiați la finalul zilei. 

Comentarii Facebook