Bătrâni din Cluj înșelați cu metoda ACCIDENTUL! Polițiștii sunt uimiți de inventivitatea interlopilor

 

Mii de bătrâni au fost înșelați de infractori aflați după gratii, prin metoda accidentul, iar autoritățile nu au decis încă bruierea semnalului de telefonie mobilă în închisorile românești.

 

Polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Cluj Napoca au reușit să o prindă pe o femeie din Iași, care a ”recuperat” de la mai mulți bătrâni din oraș taxele de împăcare, în urma unor așa zise întețelegeri amiabile între victimă și șoferul vinovat de producerea unui accident fictiv.

 

Biatrisa Ispiri, din Iași, era ”săgeata” unui infractor care este condamnat penal și care execută o pedeapsă privativă de libertate. Femeia a venit la Cluj, după ce în prealabil, deținutul a sunat la mai mulți bătrâni din oraș și i-a anunțat că fiii sau fiicele lor au comis un grav accident de circulație și că pentru înțelegerea pe cale amiabilă, fără intervenția Poliției, este nevoie de o anumită sumă de bani.

 

Polițiștii clujeni spun că în doar două zile, Biatrisa Ispiri și complicele ei au reușit să înșele șase persoane, cu suma de 100.000 de lei. ”De la o singură victimă, săgeata a reușit să ia 60.000 de lei. De la celelalte cinci persoane, sumele de bani au totalizat 40.000 de lei”, spune un anchetator.

 

Complicea deținutului a fost prinsă la un hotel din Cluj, unde era cazată, și unde aștepta alte lovituri care să fie executate de deținutul tupeist. Avea asupra ei sumele de 8950 lei, 1.850 euro și 60 de dolari, bani primiți doar în cursul zilei de miercuri de la două dintre victime.

 

Reținută și dusă la arestare

 

După ce a fost prinsă Beatrisa Ispiri nu a putut justifica de unde are banii și, în cele din urmă, a recunoscut acuzațiile aduse. Femeia a fost reținută pentru 24 de ore și a fost prezentată în fața unui judecător cu propunere de arestare preventivă.

 

Polițiștii clujeni atrag atenția oamenilor de a nu mai cădea atât de ușor în astfel de capcane. ”Este prioritar ca oamenii să înțeleagă că la mijloc ar putea fi vorba despre o înșelăciune. Când sunt apelați cu astfel înțelegeri, oamenii trebuie să cheme rapid Poliția și să nu se lase pradă emoțiilor”, spune un procuror clujean.

 

O altă metodă de prevenire a unor astfel de fapte ar fi reprezentată de montarea în închisorile românești de tehnică de bruierea a semnalului de telefonie mobilă, deoarece foarte mulți dintre cei care comit astfelș de fapt folosesc telefoane mobile care sunt introduse ilegal în mediul penitenciar.

Comentarii Facebook