Bătălie la şefia IPJ Cluj. Cine luptă pentru scaun și cine merită să câștige

 

Doi ofiţeri clujeni concurează pentru funcţia de inspector şef al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Cluj.

 

Pentru postul scos la concurs de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) și-au depus dosarele până în 23 octombrie doi ofițeri: actual şef al instituţiei comisarul şef Ciprian Miron şi comisarul de poliţie Mircea Rus, şef al Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Cluj-Napoca.

 

Concursul va avea loc în 14 noiembrie şi va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale. ”Aprecierea rezultatului final al interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10. Este declarat ”admis” candidatul care are nota cea mai mare şi este notat cu cel puţin 7.00. În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă este declarat ”admis” la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs”, arată IGPR. Miza pentru ocuparea funcţiei de inspector şef al IPJ Cluj este extrem de mare deoarece această unitate este una dintre cele mai mari din România, scrie Ziarul Făclia.

 

Comisarul Mircea Rus are rezultate foarte bune la Biroul de Investigaţii Criminale, fiind preferat de colectivul din Poliția Cluj. Comisarul Ciprian Miron a fost pus șef pe filiera Alba, după ce a fost împuternicit prin mai multe posturi de conducere din Cluj-Napoca, numai pentru a avea un CV cât mai bun. 

 

Adrian Ciprian Miron, fost adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Alba Iulia (2006-2010) și fost şef al Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca (din 1 iulie 2016 până la 31 august 2016).

 

Comisarul-şef de poliţie Adrian Ciprian Miron este apropiat de fostul șef al IPJ Cluj, Tudor Grindean (n.red pensionat), care i-a deschis ”drumul” spre Cluj-Napoca. 

 

Într-un an de zile, Miron (din 2015 a fost repartizat la Poliția Cluj) a trecut prin funcția de adjunct al Secției 2 Poliție, apoi a fost șeful Secției timp de câteva luni, iar din 1 iulie 2016 a fost pus șeful Poliției Cluj-Napoca. Nu a stat acolo numai 2 luni pentru că acum este șef peste toată poliția clujeană.

 

Adrian Ciprian Miron lucrează de 16 ani în MAI şi timp de cinci ani a fost ataşat de Afaceri Interne la Ambasada României în SUA. Miron a urmat și cursurile Academiei FBI din statul american Virginia.

Comentarii Facebook