Cluj - Mircea Cărtărescu vine la FICT 2016

 

Scriitorul Mircea Cărtărescu este invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania 2016 (FICT).

 

Întâlnirea va avea loc sâmbătă, 8 octombrie, ora 13.00, iar întâlnirea cu Mircea Cărtărescu este urmată de o sesiune de autografe. Evenimentul va avea loc în Lounge-ul FICT din Piața Unirii.

 

Mircea Cărtărescu s-a născut pe 1 iunie 1956 în Bucureşti. A absolvit Facultatea de Limba şi literatura română a Universităţii din Bucureşti în 1980. În prezent este Profesor dr. la Catedra de Istoria literaturii române a Facultăţii de Litere din Bucureşti. Este poet, prozator, critic literar şi publicist, membru al Uniunii Scriitorilor din România, al PEN România şi al Parlamentului Cultural European.

 

Cărtărescu este autor a peste douăzeci și cinci de volume personale şi e prezent în numeroase volume colective şi antologii. Dintre scrierile sale mai importante fac parte ”Nostalgia”, ”Levantul”, trilogia romanescă ”Orbitor” și romanul ”Solenoid”. Cărţile sale au fost traduse, până în prezent, în 24 de limbi. A primit numeroase premii literare românești și zece importante premii internaționale.

 

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania se va desfășura în perioada 4-9 octombrie 2016 în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook