Bărbat reținut de polițiștii clujeni pentru spălare de bani VIDEO



Un bărbat de 32 de ani din Viișoara a fost reținut pentru 24 de ore de către Poliție în urma perchezițiilor efectuate, joi dimineața, de polițiștii clujeni, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Acesta, cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, urmează să fie prezentat unităţii de parchet, competentă să decidă cu privire la măsurile legale care se impun a fi luate.

Pentru documentarea activităţii infracţionale, în acestă dimineaţă, poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj au efectuat 4 percheziţii, la două domicilii şi la două sedii sociale situate pe raza municipiului Câmpia Turzii şi a localităţii Viişoara.

Activităţile au vizat o persoană fizică şi două persoane juridice, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. S-au avut în vedere circuite fictive create în perioada 2011- 2014, în scopul efectuării unor tranzacţii nereale cu utilaje agricole.

Din cercetările polițiștilor reiese că s-ar fi furnizat facturi fiscale fictive pentru a fi înregistrate în contabilitatea mai multor societăţii comerciale, cu scopul ca acestea din urmă să se sustragă de la plata obligaţiilor fiscale. Aceste operaţiuni erau achitate cu bani datoraţi bugetului consolidat al statului.

Sumelor de bani, tranzacţionate prin diferite conturi ale unor societăţi comerciale şi provenite, în principal, din infracţiuni de evaziune fiscală, li se ascundea originea ilicită, iar acestea erau reintroduse în circuitul civil.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, prin neplata impozitului pe profit şi a TVA-ului, este de peste 3.000.000 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţişti au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, documente contabile, carduri bancare, ştampile şi tehnică de calcul.

La începutul lunii februarie, în aceeaşi cauză, un bărbat de 33 de ani, din municipiul Câmpia Turzii, a fost reţinut 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, fiind vizate tranzacţii fictive efectuate prin intermediul a peste 50 de societăţi comerciale. Faţă de acesta, instanţa a luat măsura controlului judiciar.

În acţiune au fost agrenaţi 30 de poliţişti din cadrul structurii de investigare a fraudelor, poliţişti criminalişti, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel

Comentarii Facebook